Harper's Bazaar Srbija

Dva džempera sa potpisom princeze Diane ponovo su u prodaji

Gotovo 23 godine nakon njene smrti, Dianin jedinstveni stil ostaje neizbrisiv.

Stajlinzi princeze Diane neprestano se pojavljuju na društvenim mrežama, od Instagrama do TikToka. Žene su i dalje fascinirane životom i odećom koju je nosila, od klasičnih džempera u ranim godinama članstva u kraljevskoj porodici do glamurozne odeće nakon razvoda od princa Čarlsa.

„Rowing Blazers“ objavljuje kolekciju koja odaje počast stilu princeze od Velsa, ponovo kreirajući neke od njenih najpoznatijih odevnih komada. Prave zvezde kolekcije su dva džempera koja su usko povezana sa princezinim stilom iz 80-ih: Warm & Wonderful topli “sheep ” džemper i “I’m a Luxury” – Gyles & George.

„Princeza Diana je uvek fascinantna“, rekla je ko-dizajnerka Warm & Wonderful, Joanna Osborne. Bila je pristupačna i ranjiva i bila je čovek kao i svi mi. „Čak i posle toliko godina, ona i dalje snažno utiče na modu svojom sopstvenom elegantnom kombinacijom nezavisnosti, dobrote i šarma.“

Gyles & George x Rowing Blazers “I’m a Luxury”

Osamdesetih godina, Osborne i njena partnerka, Sally Muir, bile su iznenađene kada je njihov dizajn nosila princeza Di na nizu događaja, usput praveći naslove. „Nismo ni slutili da ima naš džemper, a saznali smo to tek kad je njena fotografija bila na naslovnoj strani svih nedeljnih novina“.

Gyles Brandreth, iz Gyles & George-a, imao je sličnu reakciju kada je ugledao Dianu u džemperu “I’m a luxury”. „Bio sam uzbuđen, nisam bio potpuno iznenađen“, kaže on. “Jednom kad sam je upoznao, znao sam da je neko ko voli da se smeje. Mislim da je cenila duh džempera, boje, izgled, stil.”

Warm & Wonderful x Rowing Blazers, Sheep Sweater

Iako je princezin stil evoluirao tokom devedesetih, kada je prešla na minimalniji izgled koji je u to vreme bio trend, uvek je prevladavala njena ljubav prema jarkim bojama i čudnim džemperima.

„Ono što smatram najuzbudljivijim, po mom mišljenju, jeste njen stil koji mi se najviše svideo“, kaže Brandreth. „ Voleo sam Dianin neformalni izgled. Ne toliko puf rukave, već kada je nosila džempere poput našeg. Svidele su joj se boje. Svidele su joj se čiste linije. Svideo joj se humor. Oh, džemperi me nasmeju. I sećanje na Dianu me nasmeje, takođe.“ – dodao je.

harpersbazaar.gr

Najnovije