Harper's Bazaar Srbija

Fausto Puglisi novi je kreativni savetnik brenda Roberto Cavalli

Zvanična potvrda predstavnika brenda.

Fausto Puglisi zvanično je imenovan za kreativnog savetnika brenda Roberto Cavalli. Dizajner svoje dužnosti započinje odmah, a prva kolekcija pod njegovim rukovodstvom biće prikazana u januaru 2021. godine.

Sam dizajner je prokomentarisao svoje imenovanje: „Počastvovan sam i ponosan što podržavam nasleđe ovog neverovatnog brenda i, pre svega, nastavljam da održavam imidž glamura i sofisticiranosti Roberta Cavallia. Želim da razvijem svoje ideje o inkluziji i lepoti i da započnem dijalog između kultura i različitih estetika. Ovo je jedinstvena prilika da napišete novo poglavlje u istoriji brenda, nastavljajući da odajete počast nasleđu italijanskog zanatstva“.

Fausto Puglisi rođen je 1976. godine u Mesini na Siciliji. Svoj brend, Fausto Puglisi, osnovao je 2010. godine. Njegovu odeću u različito vreme nosile su zvezde poput Jennifer Lopez, Zendaye, Taylor Swift, Rite Ore i mnogih drugih. Takođe, od 2012. do 2017. radio je kao kreativni direktor francuske kuće Emanuel Ungaro. Puglisijev stil je svetao, ekstravagantan i seksi, sa puno dekora i životinjskih otisaka, zbog čega je više puta upoređivan sa Gianniem Versaceom. Sigurni smo da će sa takvom estetikom savršeno nastaviti delo samog Roberta Cavallia.

Najnovije