Harper's Bazaar Srbija

Glenn Martens novi je kreativni direktor Diesela

Belgijski dizajner, Glenn Martens, novi je umetnički direktor Diesela, kako je najavila grupa OTB. 

Glenn će se, kroz svoju novu ulogu, obavezati da svoju kreativnost uvede u stil brenda širom sveta, dok će imati sveukupni nadzor ne samo za stil, već i za komunikaciju, dizajn enterijera i druga pitanja brenda.

Rođen 1983. godine, belgijski dizajner započeo je karijeru u kući Jean Paul Gaultier-a, a od 2013. je kreativni direktor pariskog brenda Y/ Project.

2017. Glenn je osvojio nagradu ANDAM (čiji je OTB jedan od glavnih sponzora), a 2018. postao je jedan od gostujućih dizajnera capsule kolekcija Diesel Red Tag.

Renzo Rosso, predsednik OTB-a, rekao je o imenovanju Glenba Martensa: “Od kada sam upoznao Glenna 2017. godine, video sam kako njegovo iskustvo raste i kako njegov talenat pušta korene. Kroz naše partnerstvo sa Diesel Red Tag, gde smo zajedno pogledali arhive i nasleđe kompanije, posmatrajući njegovu interakciju sa brendom, približili smo se i drago mi je što ga vidim sada kako preuzima kormilo Diesela, sa ciljem da svoju kreativnu viziju spoji sa ikonoklastičkim vrednostima ovog jedinstvenog brenda”.

Sa svoje strane, Martens je rekao: “Velika mi je čast i uzbuđen sam što sam deo porodice Diesel. Kao sinonim za radikalizam, iskrenost i optimizam, Diesel je pomogao da oblikujemo način na koji vidimo budućnost. Danas, više nego ikad, osećam potrebu da poštujem ove vrednosti i da gradim mostove kroz poruku nade.” 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Diesel (@diesel) onOct 8, 2020 at 2:30am PDT

Najnovije