Vanvremenski dezen haljine kom se uvek vraćamo

Klasik koji baš nikada ne izlazi iz mode.

Haljine su neizostavan letnji komad, u kom će nam uvek biti prijatno tokom vrelih dana, a opet, sa kojim automatski imamo i spreman outfit. Suvišno je pomenuti i šik momenat ovog odevnog predmeta. No, pri odabiru one odgovarajuće, uprkos trendovima, najčešće se okrećemo proverenim klasicima – ovog puta, tufnama.

Sa dugačkom istorijom, jedan od najomiljenijih dezena ikada, dobio je na svojoj popularnosti oko 1700. kada su se stekli uslovi za proizvodnju identičnih i ravnomernih tačkica po čitavoj tkanini. Zbog aktuelnog plesa iz tog doba, patern je i dobio naziv: polka dots. 50-ih godina trendu haljina na tufne priklonile su se tadašnje najveće zvezde, poput Marilyn Monroe i Elizabeth Taylor, a najprodavaniji modeli iz slavnog New Look-a, Christiana Diora, bili su upravo ovog dezena. Od tada, tufne su ušle u krug visoke mode bez trenutka pada na popularnosti.

Kako ih možete kombinovati? Uz visoke potpetice svilena tufnasta haljina daće vam sofisticiran stajling, dok uz platnene patike ili ravne sandale jednu haljinu na tufne možete prošetati na kafu s prijateljima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jessie Chanes (@jessiekass)

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Büşra Dede (@bsrdede)

Foto: Instagram (@jessiekass)

Priredila: T.M.

Najnovije