Harper's Bazaar Srbija

Halston lansira kolekciju večernjih haljina zasnovanih na Netflix seriji

Netflixova mini serija Halston izazvala je interesovanje za modu čak i kod onih koji su bili daleko od ovog sveta.

Sada doslovno možete dodirnuti genija Roya Halstona: brend Halston, na čijem je čelu Robert Rodriguez, objaviće capsule kolekciju na osnovu haljina iz serije. Kolekcija sadrži 10 lookova, a stvari možete unapred naručiti odmah na sajtu brenda. Moraćete da sačekate najmanje do kraja jula, kada će Halston početi isporuku.

Svaki od 11 odevnih komada iz kolekcije nazvano je po muzama dizajnera: prozirna svilena haljina u bogatoj plavoj nijansi nazvana je Elsa, zlatni kaftan sa metalnim sjajem Liza, a maksi haljina prekrivena srebrnim šljokicama Bianca. Cene počinju od 945 dolara za modele Lauren i Grace, a idu do 1.595 dolara za sofisticiranije modele Beverly i Elizabeth.

Poslednjih godina učinjeno je mnogo pokušaja da se kući Roy Halston vrati nekadašnja slava – na kratko je čak i Sarah Jessica Parker bila uključena u njen kreativni pravac. Međutim, zasluge dizajnera za američku modu nisu uvek bile prepoznate: 1983. godine sklopio je kobni ugovor vredan milijardu dolara sa lancem robnih kuća J. C. Penney. Iako je danas saradnja luksuznih brendova sa robnim kućama uobičajena, 1980-ih je ova odluka Halstona koštala reputacije i na kraju karijere.

Najnovije