Harper's Bazaar Srbija

Jahanje & Moda: Kendall Jenner spojila dve najveće strasti

Manekenka, okružena konjima, izgleda zanosno u novoj Stella McCartney kampanji.

Nakon poslednje revije, na kojoj je prikazala kolekciju za zimu 2023, koju je održala u Manège de l’École Militaire – najstarijoj školi jahanja u Francuskoj, a kojom slavi svoju ljubav prema konjima i životinjama, izbor Kendall Jenner za zaštitno lice nove kampanje bio je sasvim logičan za Stellu McCartney.

– Znala sam da Stellina devojka za novu sezonu mora da voli konje koliko i ja. Kendall, poput mene, jaše od malih nogu, i ima svoj ranč – na slikama možete prosto da osetite sa kojom lakoćom se ona kreće i postoji u blizini ovih osetljivih stvorenja, i oni kraj nje. Hvatanje ove konekcije kamerom oživljava Horse Power, kroz modu i viziju koju smo imali, objasnila je dizajnerka u press saopštenju. 

Kendall na svakoj fotografiji, koju je uslikao Harley Weir, izgleda zanosno. 

– Konji poseduju snagu koju je ljudima teško da razumeju, i, iako ne mogu direktno da komuniciram sa njima, osećam da su mi konji o kojima sam brinula tokom života, uvek prepuštali deo te snage, istakla je Kendall Jenner povodom nove kampanje za Stellu. 

Ljubav prema konjima ogleda se u svakom komadu Stelline poslednje kolekcije. Tu su žakard printovi, detalji inspirisani sedlom i uzdama, odeća koja podseća na klasičnu ćebad za jahanje. Takođe, zimska kolekcija nastavlja da neguje utvrđeni etos brenda Stella McCartney, a to su odgovorni dizajn i materijali sastavljeni od preko devedeset odsto poznatih materija, kao na primer veganska torba od “krokodilske kože” napravljena od otpadaka jabuka koje su korišćenje za proizvodnju soka ili džema (u severnoj Italiji).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

Tu su i čizme za jahanje napravljene od otpadaka grožđa, dok se u aksesoarima nalazi fungi micelijum i MIRIUM – cruelty-free alternativa životinjskoj koži sačinjena od biljaka umesto plastike.

Celu kolekciju potražite na stellamccartney.com

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia 

Najnovije