Harper's Bazaar Srbija

Povratak 90ih: Kate Moss u novoj Marc Jacobs kampanji

Za promociju nove kolekcije američkog kreatora, Kate je odlučila da se ponovo ofarba u pink, baš kao 1998.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marc Jacobs (@marcjacobs)

Vraćajući se na period iz 90ih kada je takođe imala ružičastu kosu, Kate je pozirala kao zaštitno lice Resort 2022/2023 kolekcije Marca Jacobsa. Na fotografijama nosi kultne komade uključujući prepoznatljivu MJ torbu i Kiki čizme, a sve to zajedno sa njenom pink frizurom donosi nam povratak njene kultne ere od pre 20 godina.

Nove fotografije Mossove, koja sarađuje sa ovom modnom kućom više od 20 godina, vuku inspiraciju iz ružičaste kose koju je nosila na reviji Versacea 1998. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mufti Studio (@muftistudio)

Agencija Kate Moss podelila je nezaboravnu fotografiju na Instagramu prošle godine, na kojoj se Kate nalazi u krevetu sa svojom ružičastom kosom razbacanom po jastucima. U to vreme, koloristkinja Laurie Foley ofarbala je Mossovu kako bi bila u skladu sa „rose dust pink“ Versace aksesoarima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marc Jacobs (@marcjacobs)

“Sve smo radili u tajnosti. Odvezli su Kejt sa šeširom i uvukli je u atelje, unutar Đanijeve vile u Milanu. Trebalo nam je najmanje osam sati jer smo morali da skinemo tu brinetu sa nje, a da joj ne oštetimo kosu” rekla je Foley.

Međutim, nedelju dana kasnije Calvin Klein je želeo da Kate ima smeđu kosu za njegovu reviju, pa je ružičasta morala da nestane, sva sreća ostala je zabeležena od strane Juergena Tellera.

A šta vi mislite? Kako legendarna Kate Moss izgleda sa ovom ekscentričnom frizurom?

Tekst: A. N.

Foto: Profimedia

Najnovije