Harper's Bazaar Srbija

Ko je sve nosio Chanel na Met gali 2023

U čast velikog Karla i prolećne izložbe muzeja Metropoliten u Njujorku, Karl Lagerfled: A line of Beauty

U njujorškom muzeju Metropolitan održana je dugo očekivana Met Gala, a gosti su ove godine odavali počast Karlu Lagerfeldu. Modni dizajner, koji je za vreme duge karijere ostavio traga u nekoliko modnih kuća, a pokrenuo je i vlastitu, ostaće najupamćeniji po radu za francuski brend Chanel. Upravo to jedan je od razloga zbog kojeg je najviše dama na crvenom, pardon crveno-plavo-krem tepihu nosilo kreacije upravo ove modne kuće.

Jednu od najlepših kreacija ponela je Nicole Kidman – haljinu koju je nosila 2004. godine u reklami za parfem Chanel No 5, pa manekenka Naomi Campbel u kreaciji Chanel’s spring/summer 2010 couture, a bile su tu i mlade dame, ambasadorske francuske modne kuće, koje su jedinstvenim stajlinzima čestito predstavljale francusku modnu kuću na prestižnom događaju: Chanel Whitney Peak, glumica Kristen Stewart, Dua Lipa u vintage Chanelu odnosno haljini iz fall/winter kolekcije iz1992. (koju je, naravno, dizajnirao Karl).

Treba pomenuti i one koji nisu nosily Chanel, ali su poneli cvet kamelija, koji je Karl obožavao, po ugledu na Coco Chanel koja je 1913. Uslikana na plaži sa uvezanim cvetom kamelije na crnoj haljini. Lagerfeld ga je koristio u brojinim kolekcijama , počevši od couture linije 1984, a samo neki od celebritija koji sun a Met gali nosili kameliju bili su Rihanna, Bad Bunny, Anne Hathaway.

U nastavku, pogledajte u galeriji neke od najlepših Chanel lookova sa Met gale. 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Courtesy of Chanel 

Najnovije