Harper's Bazaar Srbija

Spektakularni odlazak Gabrijele Hearst iz modne kuće Chloé

Poslednjom revijom za brend Chloé, slavna dizajnerka bukvalno je otplesala sa piste - u neke nove pobede.

Rođena u Urugvaju, Gabriela Hearst je odrastala na porodičnom ranču Santa Isabel u Paysandu, okružena prirodom i domaćim životinjama. I upravo tom nasleđu poželela je da oda počast na svojoj poslednjoj reviji za francuski brend Chloé i da se na jedan simboličan način oprosti sa kućom u kojoj je provela tri godine.

Slaveći kulturu južnoameričkih rančera, odlučila je da na pisti priredi ples sambe koji su izvodili čanovi škole Mangueira iz Rija (najpoznatija i najveća škola sambe na svetu), u spektaklu apsolutne i čiste radosti.

Prvi komad koji su priutni videli na reviji bila je jednostavna bela haljina sa naglašenim ramenom i slojevitim naborima, vrlo ženstvena, sa akcentom na teksturi – što je bio slučaj sa još dve haljine, jednoj od mreže i drugoj sa cvetnim detaljima.

Do detalja izrađeni trosložni kompleti, koji se kopčaju do grla, sa rančerskim momentima, ukrašeni su zlatnim ukrasima na okovratnicima i kopčama sa šljokicama. Crni mantil, izvezen srebrom, savršeno se uklopio uz belu lepršavu haljinu i kožne čizme. Usledila je eksplozija boja – serijom marigold haljina.

– Pre šest meseci, kada smo znali da će ovo biti moja poslednja revija za Chloé, pomislila sam da moramo dovesti Mangueiru i prirediti karneval. Pariz neće znati šta ga je snašlo. Obukli učenike u njihove timske boje, fuksiju i zelenu, bili su toliko srećni. Koristiće ih za jedno od svojih takmičenja, izjavila je Hearst.

Iako je u kući Chloé provela samo tri godine, Hearst je u njoj ostavila dubok trag. Dobro poznata u industriji po stavovima u vezi sa održivošću, 46-godišnjakinja dizajnerka vrlo je predano radila na poboljšanju verodostojnosti brenda u ovom polju – 2021. Chloe je postao prvi luksuzni brend sa B Corp sertifikatom, oznakom za kompanije koja dokazuje predanost ostvarivanju pozitivnog ekološkog uticaja izvan stvaranja vrednosti za akcionare.

Umesto tužnog oproštaja u suzama, Hearstova je uz širok osmeh plesala uz zvuke sambe zajedno sa prijateljima i modelima.

U nastavku pogledajte ko je sve došao da je isprati i da vidi novu Chloé kolekciju za koju se već priča da je najbolja kolekcija koju je Gabriela iznedrila do sada:

Olivia Wilde

Olivia Wilde, Vanessa Cirby i Hayley Atwell

America Ferrera

Tekst: J. M.

Fotografije: Profimedia

Najnovije