Harper's Bazaar Srbija

Lenny Kravitz je novo lice Saint Laurent kampanje FW20

Modna kuća Saint Laurent predstavila je jednu od najupečatljivijih reklamnih kampanja sezone – brend je angažovao muzičara Lennyja Kravitza da predstavi kolekciju jesen/zima 20/21.

Američki kantautor, ikona devedesetih, predstavio je dva outfita iz najnovije kolekcije. Pozirao je ispred objektiva fotografa Davida Simsa pod kreativnim vodstvom Anthonyja Vaccarella.

Saint Laurent je pokazao interesovanje za rock muzičare još kada je brend predvodio Hedi Slimane. Među licima koja su pozirala za reklamne kampanje brenda bili su Marilyn Manson i Courtney Love, dok je i sam Yves Saint Laurent oblačio Grace Jones 1971. godine, i pobrinuo se za venčanicu Biance Jagger.

Rock stav brenda očigledan je posebno u njihovim kolekcijama: sa uskim farmericama, potpuno crnim majicama, kaputima od teksasa… Lenny Kravitz savršeno predstavlja estetiku Saint Laurenta.

Za američkog kantautora, koji je nedavno objavio novi singl „Ride“, ovo je prva reklamna kampanja velikog modnog brenda. Za Saint Laurent, međutim, ovo nije prva saradnja sa članom porodice Kravitz: ćerka Lennyja i Lise Bonet, Zoe Kravitz već je pozirala za četiri reklamne kampanje ovog brenda, od kojih je dve snimio isti fotograf koji je ovekovečio i njenog oca.

Najnovije