Harper's Bazaar Srbija

Mariacarla Boscono je zvezda nove Resort kolekcije brenda Valentino

U objektivu Pierpaola Picciolija.

Sam kreativni direktor brenda Valentino snimio je lookbook kolekcije Resort 2021 u svojoj kući u Netunu.

Za Italijane, nema ništa važnije od porodice i rodnog kraja. Kreativni direktor Valentina, Pierpaolo Piccioli, proveo je detinjstvo u gradu Nettuno u Laciju – i sada je odlučio da ovo mesto postane destinacija za snimanje novog lookbook-a kolekcije Resort 2021. Glavni lik je manekenka Maricarla Boscono, dugogodišnji prijatelj i muza Pierpaola, a društvo u kadru pravio joj je Lucas El Bali.

Prilikom kreiranja kolekcije, dizajner je imao samo papir, olovku i maštu – odlučio je primeniti ovo na lookbook: bez neprirodnog retuširanja i drugih potrebnih komponenti glamuroznog modnog snimanja, samo čista kreativnost. Piccioli je želeo da kolekcija bude uniseks i ukrasi osobu bez obzira na njen identitet. Tako su se u kolekciji pojavile bele i crvene tunike, pamučna odela (pažnja na delikatni vez koji dodaje volumen cvetnom printu) i elegantni kimono sa raštrkanim šljokicama. Tehnika krojenja, za koju je Piccioli pronašao najrazličitije aplikacije, najprikladnija je za sezonu Resort: može se videti na espadrillama, kupaćim kostimima i ogrtačima pogodnim za šetnje nakon zalaska sunca. Pleteni ukrasi rimuju se s već viđenim otiscima na košuljama i laganoj odeći. Nemoguće je ne obratiti pažnju na još jedan motiv: kao da su torbe tkane od procvetalih pupoljaka. Čak su i patike VL7N letnja verzija Valentinovog bestselera, ukrašene kožnim laticama.

U tim kontrastnim prelazima od suvišnosti do radikalne jednostavnosti leži ključ kolekcije. Ipak, čini nam se da je glavna stvar u kolekciji slamnata panama napravljena za Mariacarlu Boscono.

Za sada skroman, ali dirljiv pokušaj da se kaže da je vreme da moda postane humanija.

Najnovije