Harper's Bazaar Srbija

MFW: Versace će digitalno predstaviti svoju kolekciju

Donatella Versace najavljuje predstavljanje nove kolekcije u okviru MFW.

Modne nedelje koje su započele promenile su svoj format zbog Covida, pa se u njihovom kalendaru sada mogu naći digitalne i fizičke revije. Odluka o obliku prezentacije kolekcija pripada dizajnerima i kućama, a promene u poslednjem trenutku nisu nimalo čudne i dešavaju se u ovim nestabilnim vremenima.

Nedelja mode u Milanu počinje 22. septembra, a nakon najave Prade da će nastaviti sa digitalnom revijom, još jedna italijanska modna kuća napravila je promenu u pogledu predstavljanja svoje kolekcije. Versace je najavio da će svoju kolekciju konačno digitalno predstaviti 25. septembra sa obrazloženjem, da su „sigurnost, zdravlje i dobrobit naše zajednice najvažniji“.

S druge strane, Donatella Versace u najavi brenda otkriva: „Od jučerašnjih pravila koja danas više ne važe, razdvojeni smo, želim da ostanemo povezani i osećamo se kao da smo prirodno zajedno! Otkrijmo zajedno izgubljeni grad Versacepolis. Plivajte sa mnom među stubovima na kojima je sagrađena kuća Versace. Otkrijte moju novu kolekciju u svakoj sceni koja ju je inspirisala. Tajanstveni, utopijski svet osvojen Medusom i inspirisan našim dizajnom Tresor de la Mer“.

 harpersbazaar.gr

 

Najnovije