Harper's Bazaar Srbija

Modni detalj koji će upotpuniti vaš outfit

Ogrlica sa dijamantskim priveskom, naravno!

Ogrlica sa dijamantskim priveskom omiljeni je modni detalj dama širom sveta.

Dekolte se smatra najsenzualnijim delom ženskog tela, te ne čudi što se žene od davnina trude da skrenu pažnju na njegovu lepotu. Najlakši način da to i postignu jeste pomoću dijamantske ogrlice. Svojim raskošnim dizajnom one ne samo da u prvi plan stavljaju nežni dekolte i liniju vrata, već pokazuju bogatstvo i status dame koja ih nosi.

Upravo zbog bogate forme spadaju u dijamantski nakit za svečane prilike, te većinu vremena provode pažljivo odložene u svojoj kutiji. Njihovo mesto na vratu preuzima ogrlica sa dijamantskim priveskom.

Naziv potiče od starofrancuske reči „pendre“ i latinske reči „pedere“, koje u prevodu znače „visiti dole“ što ukazuje i na sam dizajn ovog nakita. Naime, ogrlicu sa dijamantskim priveskom karakteriše dugi lančič od plemenitog metala kome je dodat dijamantski privezak.

Dijamantski nakit koji svaka žena treba da ima

U carstvu nakita ogrlica sa dijamantskim priveskom je, definitivno, must have komad. Bez obzira da li ste se zaputile na poslovni sastanak, shopping ili svečanu večeru – ona je vaš verni pratilac koji odgovara svakom stilu i baš svakoj prilici. I što je najvažnije, savršeno pristaje svakoj ženi, te je rado biraju kako mlađe, tako i starije generacije.

Svojim prefinjenim dizajnom i fascinantnim sjajem prirodnih dijamanata ovaj komad dijamanskog nakita unosi dašak suptilnog luksuza u svakodnevni život, pokazujući vaš besprekorni stil. Idealna je za početak radne nedelje uz klasično odelo i minđuše sa dijamantima na klin. Obavezni je ukras na lepršavoj haljini u letnjoj večeri, dok će večernji izlazak, uz moćnu tenis ogrlicu i top, učiniti nezaboravnim.

Ukoliko poželite da ogrlicu sa dijamantskim priveskom nosite na slavlju, budite bez brige. Dovoljno je da je stilizujete dugim chandelier dijamantskim minđušama i postići ćete sofisticirani look koji nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Kako izabrati ogrlicu sa dijamantskim priveskom?

S obzirom da ogrlica obično dolazi sa jednim dijamantom prva karakteristika prilikom izbora jeste oblik dragog kamena. Najpopularnije su ogrlice sa dijamantom okruglog ili ovalnog reza. Svedeni, a opet očaravajući, ovi dijamantski privesci zrače vanvremenskom elegancijom sa kojom nema greške.

Dame koje žele da se izdvoje iz klasične forme rado biraju ogrlice sa dijamantom kruška ili princeza reza, koje krasi moderni dizajn tako da pružaju urbani šarm svakom outfitu.

Dok za one koje žele upečatljiviji efekat tu su ogrlice halo stila. Prepoznaju se po centralnom dijamantu koji je okružen nizom manjih dijamanata. Zahvaljujući ovakvom konceptu ove ogrlice donose ne samo veći vizuelni efekat, već čine jedinstveni spoj glamura i lirske estetike.

Koja je najbolja dužina lančića ogrlica sa dijamantskim priveskom?

Stručnjaci savetuju da veličina dijamantskog priveska treba da bude u skladu sa dužinom lanca, kao i debljinom. U protivnom, njegova lepota biće narušena, a celokupni izgled neće doći do izražaja. Dužina se određuje na osnovu nekoliko faktora, uključujući visinu dame koja će nositi ogrlicu, oblik lica i vrat.

Nemojte zaboraviti da plemeniti metal lančića i dijamantskog priveska moraju biti u istoj boji. Takođe, vodite računa da privezak bude u centru pažnje, a ne dizajn lančića, te birajte modele jednostavnog stila.

Dijamantski nakit za svečane prilike čuvenih juvelirskih kuća možete pronaći u bogatoj ponudi Maestro Jewelers.

Fotografije: Maestro.rs

Najnovije