Mugler x H&M kolekcija: U slavu legendarnih oblika i silueta kuće Mugler

Look-book Mugler H&M je pred vama. Kolekcija je pravi Mugler, svaki komad je definisan njegovom energijom: zabavan, mladalački, body-positive i doprinosi identitetu svake individue.

U okviru ženske kolekcije dominiraju sada već prepoznatljiva Mugler naglašena ramena i struk, što dodatno ističe obline. Spiralni krojevi i višestruki šavovi protežu se kroz kolekciju, a kožni trench mantil i jakne snažnog kroja prate i catsuits, helanke, izrezani bodiji, haljine sa dekadentnim ukrasima.

U muškoj kolekciji imamo komade od kože, uključujući pantalone, blejzere i trench. Od denima najdominantnija je jakna sa naramenicama koje naglašavaju formu. Oštri krojevi mogu da se kombinju sa providnim komadima i gornjim delovima u obliku korseta.

Kolekcija nudi niz rodno fluidnih modnih dodataka, uključujući prozirne rukavice i hulahopke, torbe, šalove i srebrne i zlatne lančiće za telo, kao i minđuše i ogrlice u različitim proporcijama i oblicima, od oblika suze, do legendarne Mugler zvezde.

„Ova kolekcija je prelomni trenutak za kuću Mugler – prilika da proslavimo našu istoriju i komade zbog kojih smo danas omiljeni i koja uključuje mnoge naše signature komade”- Casey Cadwallader, kreativni direktor kuće Mugler.

„Casey i tim Mugler su bili neverovatno velikodušni u ponudi tolikog broja klasika i signature komada, koje će kupci prepoznati sa piste i crvenog tepiha. Kolekcija predstavlja H&M etos – delimo sa svima sjajnu modu i demokratizujemo dizajn. Svaki komad je neverovatan” – Ann-Sofie Johansson, kreativna savetnica u H&M-u.

Arhivski deo kolekcije je posveta najvećim uspesima Thierryja Muglera iz 80-ih i 90-ih. Svaki stil koji je Casey Cadwallader interpretirao stiže sa svojom posebnom etiketom Thierry Mugler, koja oličava njegovo nasleđe. To su crna haljina od somota sa naglašenim strukom i rukavima, haljina od čipke sa korsetom, odelo koje čine sako i suknja sa pirsing detaljima, kao i zelena jakna. Modni dodaci za ovaj segment kolekcije uključuje minđuše u obliku bumeranga i dupli broš povezan lancem.

Fotografije potpisuje Lengua, a stajling Haley Wollens, dok ekipa talenata naglašava duh Muglerove raznolike zajednice, od modnih ikona do muzičkih talenata, kao što su Jerry Hall, Connie Fleming, Mariacarla Boscono, Anna Ewers, Ariish Wol, Sora Choi, Imaan Hammam, Selena Forrest, Lidia Judickaite, Yilan Hua, Aweng Chuol, Amaarae, Eartheater, Arca, Xu Meen, Luthando Ngema,  Cheikh Diakhate i Fernando Lindez.

Mugler H&M kolekcija biće u prodaji od 11. maja u H&M prodavnicama u Knez Mihailovoj u Beogradu, u Kralja Aleksandra u Novom Sadu, kao i na internet stranici hm.com.

Pogledajte kolekciju u galeriji.

Više fotografija potražite na ovom LINKU

Najnovije