Harper's Bazaar Srbija

5 trendova venčanica koji će dominirati 2022.

25 najlepših venčanica iz kolekcija za proleće/leto 2022.

Nova couture sezona za proleće/leto 2022, koja je predstavljena u Parizu, označila je i mnoštvo inspiracije za venčanice. Vrhunskim dizajnerima nije manjkalo kreativnosti za bele toalete, nudeći širok dijapazon silueta i statement elemenata za buduće neveste.

Bilo da preferirate delikatan i nežan minimalizam, ili ipak od malena sanjate o raskošnim voluminoznim haljinama, u kojima ćete osetiti draž jedne princeze, modne kuće ponudile su raznovrsna stilska rešenja, među kojima su se izdvojili 5 dominantnih trendova za godinu pred nama.

Volumen

Giambattista Valli i Zuhair Murad, potrudili su se da nam prikažu neke od najlepših balskih haljina, bogatih slojeva od tila i volana, te kontrastnog gornjeg dela, u vidu uzanog korseta od prozračnih materijala.

Teksture

Eterične kreacije, koje krasi mnoštvo detalja u vidu perlica, čipke, tila, kristala mogle su se videti na pistama modnih kuća Dior ili Jean-Paul Gaultier.

Muški krojevi

Krojena odela ili kaputići pravi su izbor za odvažne i nekonvencionalne couture mlade.

Minimalizam

Pročišćene, nežne forme, od satena i svile, koje mogu pratiti liniju tela predstavljene su i za minimaliste.

Estetika 20-ih

Izdužene i ležerne forme donosi estetika 20-ih godina za romantične neveste, koje vole nesputan osećaj u haljini, pa makar to bila i venčanica.

Posetitie našu galeriju za dodatnu i vizuelnu inspiraciju najlepših Chanel, Dior, Giambattista Valli, Elie Saab (i drugih) venčanica.

Foto: Profimedia

Priredila: T.Mišović

Najnovije