Harper's Bazaar Srbija

Nakon pet godina Victoria’s Secret vraća svoje anđele na pistu

Brend priprema novu reviju za koju kaže da će biti veća, bolja i ekskluzivnija no ikad.

Victoria’s Secret Fashion Show se vraća – i očekujte… pa neočekivano.

Brend ekskluzivnog donjeg veša najavio je svetsku turneju, ponovo osmišljavajući čuvenu godišnju Victoria’s Secret reviju, koja se poslednji put odigrala 2018. godine. Događaj uživo, koji će biti strimovan i pretvoren u dugometražni dokumentarac, prikazaće talente 20 dizajnera iz celog sveta uz prilagođene Victoria’s Secret kreacije.

„Ovaj film je krajnji izraz transformacije brenda Victoria’s Secret“, rekao je Raul Martinez, EVP kompanije i glavni kreativni direktor, u saopštenju za javnost koje je podeljeno sa Harper’s BAZAAR.com. „Biće podstaknut modom, glamurom i zabavom sa naglaskom na voljenu ikonografiju iz prošlosti, ali na hrabar, redefinisan način. Velika nam je čast da ponudimo našu platformu i da je istražujemo kroz umetnost globalnih kreativaca koji slave individualnost ženskih priča i perspektiva“.

Modna revija, koja je trebalo da se dogodi 2019. je otkazana nakon različitih skandala koji su pratili brend (uključujući vezu bivšeg generalnog direktora Lesliea Wexnersa sa optuženim trgovcem robljem Jeffreyjem Epsteinom), kao i zbog nedostatka raznolikosti na pistama. Sada, nadolazeći spektakl je samo najnovija inicijativa kompanije za rebrendiranje jer pokušava da učvrsti reputaciju Victoria’s Secret brenda kao onog koji osnažuje i podržava potrošače svih oblika, boja i veličina.

Film izlazi u septembru

Dokumentarni film Victoria’s Secret World Tour će navodno biti premijerno prikazan u septembru. U saopštenju se navodi da će spektakl „biti emitovan na međunarodnom nivou i kulminirati modnim događajem uživo ove jeseni“.

Dizajneri, umetnici, plesači i muzičari iz celog sveta izlagaće svoje kolekcije na pisti

Dokumentarac će pratiti proces iza kulisa 20 globalnih kreativaca iz gradova Bogote, Lagosa, Londona i Tokija (nazvanih VS20) dok kreiraju četiri modne kolekcije. Ove četiri kolekcije biće predstavljene na pisti zajedno sa prilagođenim dizajnom brenda.

Hoće li se originalni “anđeli” vratiti?

Za sada je nejasno da li će supermodeli i Victoria’s Secret anđeli kao što su Bella i Gigi Hadid, Adriana Lima, Candice Swanepoel i drugi, biti akteri novog dokumentarca i spektakla uživo. Uzimajući u obzir da je brend u poslednje vreme krenuo u novom pravcu, sa sigurnošću se može reći da će novi „kolektiv“ uglavnom imati i nova lica.

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.

Najnovije