Harper's Bazaar Srbija

Proenza Schouler predstavlja održivu kolekciju neophodnih osnovnih stvari

Za sve prilike.

Jack McCollough i Lazaro Hernandez iz Proenza Schouler-a ozbiljno su zabrinuti pitanjima životne sredine. Toliko da su odlučili da objave čitavu kolekciju, stvorenu uzimajući u obzir sve principe održivog razvoja.

Zajedno sa sezonskom kolekcijom proleće/leto, objavili su i Core Collection, capsule kolekciju osnovnih komada napravljenih od održivih tkanina i ostataka prošlih kolekcija.

Prilikom stvaranja ove kolekcije, dizajneri su se vodili idejama osnovnog ormara i težili su stvaranju stvari koje nikada neće izaći iz mode.

Nova kolekcija uključuje jakne, pantalone, majice i trikotažu u klasičnim crno-belim bojama. U stvaranju su korišćeni ekološki kašmir, merino vuna, pamuk, ovčija vuna i reciklirane tkanine od ostataka proizvodnje prethodnih kolekcija, na primer, proleće/leto 2018.

U budućnosti nije planirano lansiranje novih predmeta u drop formatu – asortiman će se neprestano dopunjavati i organski “obrastati” novim predmetima, sezonu za sezonom. Istovremeno, prethodni modeli će se takođe naći u prodaji.

 

Najnovije