Couture Fashion Week će se održati u fizičkom formatu

Izgleda da smo konačno dočekali povratak revija „uživo“!

Organizatori Nedelje visoke mode u Parizu objavili su da planiraju da je održe u fizičkom formatu – prvi put od početka pandemije koronavirusa. Francuska je postepeno počela da ukida ograničenja, pa su sve šanse da će vlasti do jula, kada je planirana Nedelja mode, dozvoliti organizovanje događaja sa gostima. Nedelja mode je zakazana za period od 5. do 8. jula. Vest dopunjuje nedavna najava organizatora pariske Nedelje muške mode da bi njihov događaj mogao biti fizički održan od 22. do 27. juna.

Podsetimo, Nedelja visoke mode prvi put je održana online pre dve sezone, kada je pandemija tek započela. Nakon toga, deo prolećno-letnjih revija održan je u fizičkom formatu zbog činjenice da su delimično ukinuta ograničenja u Milanu i Parizu, ali su se potom sve Nedelje mode ponovo preselile u digitalni prostor. Zbog toga su dva dugo očekivana couture debija već dva puta odlagana: Balenciaga Couture show i capsule kolekcija Chitose Abe za Jean Paul Gaultier-a.

Istovremeno, već je poznato da je Chanel unapred planirao reviju „uživo“, a brend Pyer Moss predstavlja svoju prvu kolekciju Haute Couture.  

Najnovije