Harper's Bazaar Srbija

Sa punim pravom: Ova Armani haljina proglašena je komadom godine

Iako nikada ne biste rekli, cena ove haljine je vrtoglavih 4.142 evra!

U računicu ne ulazi ni činjenica da je haljinu nosila članica kraljevske porodice, čiji stajlinzi se smatraju najkopiranijim u istoriji, kada su u pitanju royal dame.

Međutim, ono što ulazi u računicu jeste trenutak, tačnije prilika u kojoj je Meghan Markle ponela ovu Armani haljinu na preklop.

Bilo je to naravno tokom intervjua koji su princ Harry i vojvotkinja od Saseksa dali Oprah Winfrey.

Priznanje “odevnog komada godine” ova haljina dobila je zahvaljujući prezentaciji prošlogodišnjeg raspoloženja u modi i kulturi.

Svake godine Muzej mode u Bathu poziva vodeća imena iz modne industrije da odaberu odevni komad koji će obuhvatiti preovlađujuće modno raspoloženje i predstavljati tih 12 meseci.

Za 2021. to su bili Ibrahim Kamara glavni i odgovorni urednik magazine Dazed i Gareth Wrighton, art direktor u izdavaštvu, koji je obrazložio da su haljinu Meghan Markle, izabrali na osnovu onoga što je u tom trenutku predstavljala – odmazdu od nametnutih pravila i očekivanog poštovanja tradicije. 

Dakle, govorimo isključivo o svemu onome što je ova haljina istorijski značila u datom momentu, a ne njen kroj i izgled. Ipak, modna kuća Armani ceni je vrtoglavo i samo kao model.

Ako bismo pitali Meghan Markle cena je sigurno opravdana.

Kakvo je vaše mišljenje?

Tekst: M.B.

Foto: Profimedia

Najnovije