Harper's Bazaar Srbija

Uspešno održan FM42 Forum NO2

Drugi po redu FM42 Forum održao se uspešno 17. februara u hotelu Zepter na Terazijama. Ovaj inspirativni dogadjaj bavi se temama koje su od bitnog značaja za razvoj modnih dizajnera.

I ovog puta na velikom značaju je bio deo sa  Duškom Jovanić, piscem i novinarkom u tandemu sa modnom novinarkom Jelenom Soldatović, koje su skrenule pažnju na bitnost i samu ulogu mode, načine za dolaženje do pravih informacija u moru dostupnog sadržaja kada je sve vezano prvashodno za estetiku vizuelnog sadržaja.

Kao i o tome koji su trikovi za privlačenje prave, organske publike na Instagramu, najsuperijornijoj poslovnoj platformi današnjice.

Pravo osveženje su bile uspešna PR menadzerka Saša Simović i Dr. Katarina Melzer – CEO Equliberty  koje su govorile  o motivaciji, izazovima, i kreiranju balansa koji je važan u svim segmentima života.

CEO Perspectives Software Solutions kompanije Dražen Tomić, pokazao  nam je aktuelne primere podrške It-a, kako doći do pravih informacija  vezanih za izradu sajtova, onlineshopa, same modne vizuelne prezentacije, njihovim servisima Cardurl.com kao i 3dwiggle i koliko je zapravo povezan IT sa modnom industrijom kroz digitalni pristup.

Neki od komentara učesnika panela bili su da je ovo zaista  bio “IT bez magle” .

Svoj put do uspeha ispričao nam je i Eyck Zimmer proslavljeni šef kuhinje, dobitnik prestižne Micheline zvezdice kao i mnogih svetskih priznanja, koji radi kao sef u jednom od najluksuznijih beogradskih hotela Square Nine. Moderator na ovom panelu je bila modna novinarka Jelena Soldatović. Od poznatog šefa Eyck Zimmera saznali mnogo toga u vezi hrane, stila, načinu života, koji je uticao da napravi veliki uspeh.

Čuli smo i razvojni put uspešne kreatorke parfema Ipseity Perfums, Dušanke Rodić.

Ipseity Perfumes je prvi srpski i regionalni brend, proizvođač ne-komercijalnih, tzv. niche parfema. U Ipseity Perfumes asortimanu su koncentrovane parfemske esencije vrhunskog kvaliteta, sa misijom: podizanje svesti o jedinstvenim talentima (ipseity-ima). Svako poseduje svoj Ipseity, a parfemi koji svojim kvalitetom, koncentracijom i dizajnom pomažu da mirišemo drugačije, podstiču nas da se zapitamo i setimo po čemu smo mi to zaista drugačiji i posebni. Glumica Milica Milša podelila je svoje iskustvo sa učesnicima u vezi Ipseity Perfumes i Sisters Code Atelier.

Učesnici panela imali su prilike da probaju Merz Spezial, maske za lice,Isla dražeje kao i mirisne note Ipseity Perfumes.

Veoma smo zahvalne prijateljima, saradnicima i porodici koji su nas podržali da realizujemo platformu koja dobija sve veći značaj u modnoj industriji. Radujemo se novom forumu koji najavljujemo za početak proleća, izjavile su organizatorke FM42 Foruma Bojana i Vladana Veljković.

Prijatelji Foruma: Hotel Zepter, Perspectives Software Solutions, Merz Spezial, Ipeseity Perfumes, Equiliberty i Journey One Zurich.

FOTO: Lidija Antonović

Tehnička podrška: Saša Kvrgić

Najnovije