Harper's Bazaar Srbija

Kako bi stil iz kultnog filma “Working girl” izgledao danas?

U najavi je rimejk čuvenog filma iz 80-ih, te ne možemo a da se ne zapitamo kakva će moda biti?

Film koji je otelotvorio poslovni stil 80-ih „Working girl“, dobija svoj rimejk i Selena Gomez bi navodno trebalo da ga režira (bez pominjanja da li će i glumiti u novoj verziji ostvarenja).

U originalnom filmu iz 1988. Melanie Griffith igra Tess, sekretaricu sa Stejten Ajlenda koja oponaša svoju šeficu u moćnim odelima ženstvenih silueta, Katherine (Sigourney Weaver) u pokušaju da unapredi svoju karijeru. Kostimi iz filma su jedan od njegovih najupečatljivijih aspekata. Tess se kreće po radnom mestu u šik blejzerima – sa velikim naramenicama, naravno! – i uparenim suknjama, koje nosi sa chunky patikama i elegantnim aktovkama.

Međutim, sa ponovnim pokretanjem filma, ne možemo a da se ne zapitamo – kakva će moda u filmu biti? Da li će radnja filma pratiti 2020-te? Ako se nova working girl odigra u ovom veku, protagonistkinje će imati pregršt opcija za trendi estetiku poslovnog stila.

It devojke, poput Hailey Bieber, ovog leta baziraju street style na blejzerima u svim oblicima. Holivudska trendseterka nedavno je viđena u Saint Laurent sakou koji je ponela kao mini haljinu (rizična dužina za ofis) kombinujući ga sa lakovanim štiklama na platformu. Takođe, nosila je Aggi crno suknja-odelo i zdepaste Bottega Veneta mokasine sa belim čarapama – moderan izgled čarapa i patika iz originalnog filma.

Modne piste za jesen 2022. takođe su donele svoje upečatljive primere od 9 do 5 oblačenja. Versace blejzeri velikih naramenica i kariranih printova zaokruženi su mini suknjama i čizmama na platformu za mladalački izgled, dok je Chanel klasičan blejzer od tvida kombinovao sa teksas minićima i čizmama do butina – dokazujući da profesionalni izgled i dalje može biti moderan.

Rimejk Working girl još uvek je u ranom razvoju, čak nema ni precizan datum objavljlivanja. No kada dođe do snimanja, pažljivo ćemo ispratiti interpretacije kostimografa o oblačenju za kancelariju. Nadamo se kanalisanju neke ozbiljne energije 2020-ih uz riskantnije i aktuelnije outfite.

Foto: Profimedia

Priredila: T.Mišović

Najnovije