Harper's Bazaar Srbija

Zato je ona veća od Meghan i Kate: 17 stajlinga kojima nam je princeza Diana dokazala da je ultimativna letnja muza!

Niko ne može da ospori dobar royal ukus koji poseduju Kate Middleton i Meghan Markle, pogotovo ne onaj koji viđamo na španskom dvoru - kraljica Letizia ili jordanskom - prelepa Rania. Međutim...

Niko od gore navedenih dama ne može da stane na liniju voljenoj Lady Di.

Da bismo vam to obrazložili uopšte nam ne treba opširan modni elaborat. Vrlo je jednostavno: Diana nije igrala na sigurno.

Klasika, da, uvek ali pod njenim uslovima.

Princeza od Velsa posedovala je omiljene modne komade i nije ih se odricala. Pod broj jedan (kao što ćete primetiti u našoj galeriji) to su bile minđuše, ali ne bilo kakve minđuše. Ni slučajno diskretne i jedva primetne poput onih kakve nosi Kate Middleton, ali svakako prikladne i vrlo, vrlo royal.

U pitanju su klipse, opšte popularne tokom perioda 80-ih, ali opet: ne bilo kakve klipse. Zlatne ili biserne ili njena omiljena kombinacija, spoj obe stvari. Ako postoji nešto što se može nazvati maksi klipsama i biserima, onda je to definitvno model koji je favorizovala princeza Diana.

Ukoliko obratite pažnju na detalje, primetićete da je na zglobu leve ruke tu skoro uvek mio mini zlatni sat, koji bi uparivala sa narukvicama.

Ovo su tek detalji, a po pitanju izbora odeće možda je čak suludo i porediti njene izbore sa izborima aktulenih pripadnica kraljevskih porodica.

Lady Di volela je boje, odvažne boje. Dezene, isto tako ništa manje odvažne, a ove dve kombinacije bile su joj omiljene tokom leta.

Koliko god bilo očekivano (leto je za boje i printove, jesen za neutralnu paletu tonova) uvek imajte na umu da je Diana praktično tokom svakog fotografisanja bila na nekoj od državničkih dužnosti.

Ne, nije se uvek držala protokola, ali uglavnom jeste i to je radila na vrlo elegantna i samo njoj svojstven način.

Volela je modu, pratila je trendove ostrašćeno i ni malo se nije ustručavala to da pokaže, a najbolje od svega jeste to što je sve to uspevala da upakuje u stroge royal protokole odevanja – mada smo sigurni da se kraljica Elizabeth ne bi složila sa nama.

Jedan pogled na našu galeriju Dianinaih letnjih autfita i biće vam savršeno jasan naziv ovog teksta.

Ukoliko se bilo ko od nas usudi da u svoj svakodnevni stajling ubaci šešir, upečatljive zlatne ili biserne minđuše, šarenolike kostime i smele boje, a da se osećamo sjajno i ne izgledmo smešno,  dobićemo pravo da se nazivamo modnom muzom, do tada to je neprevaziđena Lady Di.

Tekst: Maja Bunčić

Foto: Profimedia

Najnovije