Portonovi
Poznati

Lady Gaga otkriva svojih 6 pravila za sreću i uspeh

Stefani Joanne Angelina Germanotta, svetu poznatija kao Lady Gaga, od 2008. godine kada je objavila svoj prvi singl “Just Dance”, važi za nezaustavljivu silu inovacije, simbol hrabrosti, svestranosti i talenta, ali iznad svega, važi za osobu čistog srca koja svoj glas i uticaj koristi na pravi način. Pa ipak, put do uspeha koji danas ima nije bio nimalo jednostavan. Pevačica, tekstopisac i glumica otvoreno je govorila o svojim izazovima sa mentalnim i fizičkim zdravljem, odbacivanjem i zavisnošću. Složićemo se, sve što se dešavalo je i uticalo na to da Lady Gaga postane ono što jeste – ikona svoje generacije, nepresušna inspiracija i motivacija za naše želje i snove. Zato, danas otkrivamo njena mala pravila za sreću i uspeh koja i sama možemo da primenimo.

Budite svoji

Lady Gaga je mnogo puta iskreno i otvoreno govorila o tome kako su vršnjaci u školi, pa čak i jedan od partnera, ismevali njene ambicije da postane pevačica. Dok je tada “hejterima” odgovarala da će doći dan kada neće moći da uđu u prodavnicu, a da na radiju ne čuju njen glas, danas svedočimo tome da je njeno “predskazanje” i te kako istinito! Iako je bilo teško nositi se sa nedostatkom poverenja i podrške, baš kao što je teško pokazati celom svetu svoje ožiljke, Lady Gaga je prihvatila sebe i svoju prošlost takve kakvi jesu, konstantno ističući da je najvažnije biti svoj i verovati u sebe jer – vašim životom upravljate samo i jedino vi. 

Volite sebe

“Na kraju dana, nećete biti srećni sve dok ne zavolite sebe”, smatra pevačica i ne možemo da se ne složimo sa tim. Kada volimo sebe, spremni smo da se borimo za sebe i svoje snove, snažni smo, odlučni i motivisani, i nećemo nikome dati da nam stane na put. Lepo je voleti druge i pružiti im svu svoju ljubav, ali neophodno je da ista osećanja usmerimo i prema sebi – kada zatvorimo oči, ostajemo samo sa sobom. Da li vam se dopada taj osećaj?

Pomerajte svoje granice

Bez obzira na to da li govorimo o njenim raznovrsnim modnim izborima ili pak fantastičnom poigravanju sa pop muzikom, Lady Gaga je uvek privlačila pažnju i nikada nije izneverila svoje fanove. Možete da je volite ili ne, ali ne možete poreći da ona jednostavno zna kako da pomeri (sopstvene) granice. Zanimljivo je da 2015. godine konstatovano da je Gaga praktično izmislila trenutnu eru pop muzike – spektakl, a njen rad je inspirisao mnoge druge umetnike među kojima su i Nicki Minaj i Halsey. 

Ne plašite se da budete bolji

Lady Gaga je neko ko jednostavno ne može da se opusti – ona uvek radi na sebi i nastoji da bude bolja u svom poslu. Kako sama kaže, njena nagrada za sve što radi je sam kreativni proces: “Volela bih da me pamte kao hrabru osobu, uvek spremnu da kaže ono što misli. Ne mislim da mi je Bog dao ovaj glas samo da bih bila poznata. Mislim da mi je dao glas da bih promenila svet i to je ono što zaista želim da radim.”

Ne odustajte od svojih snova

Možete li da zamislite pop muziku bez Lady Gage? Da je dozvolila da na nju utiče svako odbijanje ili neuspeh, nikada ne bismo čuli nijedan od njenih najvećih hitova. Kako sama kaže, dugo je radila da bi ostvarila svoje snove, ali na tom putu joj čak nije ni bilo bitno da pobedi – bilo joj je bitno da ne odustane. “Ako o nečemu sanjate, borite se za to. Strast zahteva disciplinu. Nije važno koliko puta padnete, bitno je koliko puta ustanete, budete hrabri i nastavite dalje.”

Iskoristite svoj glas – borite se za ono u šta verujete

Otkako je stupila na pop scenu, Lady Gaga je koristila svaku priliku da govori o onome u šta veruje, bez obzira na to da li je reč o LGTBQ+ pravima, važnosti mentalnog zdravlja ili podršci koju treba pružiti žrtvama nasilja, a njen hit “Born This Way” je verovatno najbolji primer za to. 

Zato ni ne čudi što je upravo ona zaštitno lice novog Valentino parfema Voce Viva koji je zamišljen kao himna hrabrosti, individualnosti i slobode. U srži filozofije parfema je glas – njegova snaga, jedinstvenost, važnost i sposobnost uticaja. Glas i parfem dele mnogo zajedničkog: ostavljaju nevidljiv, ali izrazito nezaboravan trag i predstavljaju jedinstvenu karakteristiku svake žene. “Smatram da većina glasova ima mogućnost pozitivnog uticaja, ali svaki glas ostavlja utisak”, istakla je Lady Gaga.

Voce Viva donosi cvetno-drveni miris čije note slave snagu žena i bude njihov glas. Miris započinje esencijom bergamota, omekšanom notom slatke i sočne italijanske mandarine. Sveži pikantni ekstrakt đumbira dopunjuje te jarke citrusne note. Srce mirisa čini buket belih cvetova koji stvara poseban trag. Raskošan miris cveta narandže stapa se sa voćnom nijansom zlatne gardenije i španskog jasmina.

Neočekivani sklad kristalne mahovine (koja je dugo bila rezervisana za muške mirise) iznenađuje svojim drvenastim i mineralnim notama u bazi mirisa, i stupa u vruću igru sa dva oblika sirovine. Topla i mlečna sandalovina u harmoniji je sa slatkim mirisom vanile sa Madagaskara. Ta neočekivana oštrina mahovine, ublažena senzualnošću vanile, govori o slobodi i asertivnosti žene kuće Valentino.

Valentino Voce Viva parfem možete pronaći u parfimerijama Jasmin i Sephora.

Tekst: PROMO / Ivana Tomić

Fotografije: PROMO / Valentino Beauty

Pročitajte još