Mesečni horoskop 01.05.2022. - 01.06.2022.

Autor horoskopa: Gordana Antić

Ovan

Maj će za većinu Ovnova biti izuzetno dinamičan i interesantan period. Finansijska situacija vam se može drastično promeniti, a na vama će biti da okolnosti iskoristite u svoju korist. Neka dešavanja na koja nikako nećete moći da utičete vam mogu doneti prijatno iznenađenje.

Imperativ u ovom periodu će biti prilagođavanje novonastalim situacijama. Pred vama će se ređati izazov za izazovom, ali budite sigurni da ćete uz dovoljnu količinu uloženog truda, vremena i energije biti u stanju da sve preokrenete u svoju korist. Shvatite promene koje se dešavaju kao nove prilike i prigrlite mogućnosti da nešto unapredite u sopstvenom poslovanju, ili u svojim ličnim finansijskim planovima.

Polovinom meseca novi planovi će početi da dobijaju formu u vašoj glavi, ali nemojte se iznenaditi ako se nađete na raskršću i ne budete isprva bili sigurni kojim putem dalje da nastavite. Izbor vas u prvom trenutku može paralisati, jer ste svesni težine odluka koje donosite, ali podrška neba koju u ovom periodu imate znači da će budućnost biti svetla.

Ovo je idealno vreme i da saopštite svetu svoje vizije i ideje. Do kraja meseca uhvatićete pun zalet i ništa vam neće stajati na putu.

Polje partnerstva u ovom periodu govori o izazovima, ali i o želji partnera da ispuni vašu volju. Moguće je da će partner težiti da ostvari izvesnu dozu samostalnosti, ali konačne odluke će ležati na vama. Uz malo volje pred vama će se otvoriti novi horizonti koji vas mogu odvesti u zanimljivo putovanje, ili neki za vas novi tip edukacije.

Bik

Mnogi Bikovi će od samog početka meseca biti u neprestanoj akciji. Maj će biti intenzivan i dinamičan, donoseći sa sobom nove izazove i potrebu za donošenjem bitnih životnih odluka. Bićete u situaciji da preispitate neke svoje stavove i možda delom promenite životni stil. Pred vama će se naći nove opcije i na vama će biti da dobro razmislite i odlučite kojim putem dalje želite da nastavite.

Ovo je i period za tihu introspekciju. Nađite vremena samo za sebe, osamite se i dobro razmislite o svojim kvalitetima, o veštinama koje u životu možete bolje da iskoristite i šta je ono u čemu još uvek niste dostigli željeni nivo i na čemu bi valjalo poraditi. Preispitajte svoje stavove i iskustvo i fokusirajte se na one jedinstvene stvari koje samo vi možete da pružite u poslovnom okruženju ili u vezi.

U ovom periodu će se postaviti i pitanje balansa između vaše zavisnosti i nezavisnosti od drugih. Razmljivo je da neke stvari želite da uradite sami, ali svakome je u životu nekada potrebna pomoć, nemojte se plašiti ni da je primite, ni da je pružite.

Polovinom meseca se možete naći u situaciji koja je u potpunosti izvan vaše kontrole. Ovo vas može ostaviti sa osećajem nemoći i nezadovoljstva, ali nemojte odmah očajavati, jer ovakve okolnosti neće potrajati. Već krajem meseca mnoge stvari će se iskristalisati i biće vam jasnije šta želite i šta ne želite da radite. Vaše samopouzdanje će rasti iz dana u dan i osetićete se zadovoljnije, opuštenije i snažnije.

Blizanci

Maj će za većinu Blizanaca početi aktivno. Bićete zaokupljeni poslom ili obavezama kod kuće i neće vam ostajati mnogo vremena za bilo šta drugo. Moguće je da ste na sebe preuzeli najveći deo posla, ali vaš brzi um i dobra organizacija se sa lakoćom nose i sa najtežim obavezama.

Polovinom meseca stvari će početi da se komplikuju. I najjednostavniji zadaci će nekako pronaći način da se zakomplikuju, a rokovi koji su delovali sasvim realno dostižno odjednom će izgledati potpuno nerealno. Saradnici i partneri neće ostati imuni na novonastalu situaciju i ovo može stvoriti tenziju na radnom mestu. Biće vam potrebna velika veština da izbalansirate između svačijih želja i zadataka i neizvesno je da li ćete u tome u potpunosti uspeti.

Nemojte se predati osećaju nemoći, jer koliko god ovih nekoliko dana sredinom meseca delovalo teško i haotično, ipak nije sve tako crno. Moguće je da ćete vi ili neko od kolega probiti neki od rokova, ali ovo će imati začuđujuće mali efekat na širu sliku poslovanja. Stvari će se polako vraćati u normalu i planovi će nastaviti da se odvijaju, mada verovatno u malo izmenjenom obliku.

Ovo je povoljan period za kreativnost bilo koje vrste, ali nije dobro vreme za pravljenje finansijskih planova i generalno sticanje materijalnog. Ovo naravno ne znači da ćete odjednom ostati bez posla ili novca, ali budite izuzetno oprezni ako se upuštate u bilo koji vid investiranja ili pokretanja sopstvenog biznisa. Ako je neophodno odložite svoje planove za prve nedelje juna.

Rak

Tokom maja bićete inspirisani da svoje ideje i ideale podelite sa drugima.Ovo će vas dovesti u kontakt sa istomišljenicima i grupama koje zastupaju stanovišta slična vašim. U ovom periodu postoji i veliki potencijal za upoznavanje osoba koje su na neki način izvan uobičajenih tokova društva, što može još više pojačati vašu želju da uradite nešto za vas neuobičajeno, ili čak i rizično. Vrlo je verovatno da ćete vatreno zastupati svoja uverenja i biti spremni da se za njih i borite.

U ovom periodu možete upoznati nesvakidašnju osobu koja će vam zaokupiti pažnju drugačijim izgledom i pogledima na svet. Slobodni Rakovi mogu ući u neki tip nedefinisane romantične veze sa ovom osobom, dok će zauzeti Rakovi ostvariti čudno, ali i veoma interesantno prijateljstvo.

Polovinom meseca solcijalne interakcije mogu postati neočekivano komplikovane. Vaša grupa, bile to kolege sa posla ili prijatelji, može ući u sukob sa drugom grupom ili organizacijom koja zastupa ideje i principe koji su u sukobu sa vašim. Ovde se možete naći u unakrsnoj vatri i zato budite izuzetno oprezni šta, kome i na koji način govorite. Ako ovakva situacija potraje, može se odraziti i na vaš privatni život i odnos sa partnerom.

Na profesionalnom planu nebo u ovom periodu obećava uspeh koji će trajati tokom celog meseca i kulminirati u prvoj nedelji juna. Vaša karijera će doživeti ekspanziju i čime god da se bavite možete očekivati izuzetno dobre rezultate ili povoljne vesti.

Lav

Ovo je period u kome će mnogi Lavovi početi da preispituju svoju karijeru i razmišljati o novim načinima za sticanje materijalnog. Više nego ikad vaš fokus će biti na slobodi da donosite sopstvene odluke bez šefa ili nadređenog koji će vam govoriti šta i na koji način da radite. Neki pripadnici ovog znaka će početi sa planiranjem za pokretanje sopstvenog biznisa, dok će drugi eksperimentisati sa radom po ugovoru za više različitih kompanija.

Nove ideje će se nizati jedna za drugom i što je još važnije, bićete u stanju da ih sprovedete u delo. Ne morate sve da odradite sami, imati partnere i zaposlene i slušati njihove ideje i savete će vam biti od velike koristi, sve dok ste vi osoba koja donosi konačnu odluku.

Tokom meseca vaša želja za nezavisnošću će rasti i razvijati se, sve do polovine maja kada će početi da se pojavljuju i prvi problemi. Javiće se otpor, možda čak od samih partnera ili zaposlenih, što vam može drastično usporiti planove. Ako se ovim ne pozabavite od samog starta nije nemoguće da se pritisak prenese i na vašu porodicu ili vezu.

U privatnoj sferi života ovo je period rastućeg optimizma za većinu Lavova. Ukazaće vam se prilika za duže putovanje, ili mogućnost da počnete sa učenjem neke nove veštine kojoj do sada niste pridavali previše pažnje, a već neko vreme vas interesuje. Pred vam će se otvoriti nove mogućnosti koje će vas navesti da razmišljate izvan granica koje ste ranije postavili, što vam može doneti nove interesantne i korisne kontakte, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Devica

Već na samom početku meseca mnoge Device će se suočiti sa potpuno neočekivanim razvojem događaja koji će stvari pokrenuti u sasvim novom toku, ili situacijom koja će doneti neku novu uzbudljivu priliku. Bićete vođeni snažnom željom da razvijete i iskoristite svoje kontakte kako biste unapredili svoju karijeru. Sve će delovati dobro do polovine meseca, kada ćete možda morati da preispitate neki od planova i prilagodite se novim okolnostima.

Kako se stvari dalje budu razvijale sva je prilika da će se ukazati potreba da prepustite mesto lidera osobi u koju imate poverenja i pozabavite se drugim stvarima. Ovo može biti priprema za neočekivano putovanje ili vaša želja da još jednom prođete kroz sve stavke plana od samog početka, pre nego što sa sigurnošću nastavite dalje. U ovom periodu porodica i prijatelji će biti u prilici da vam pruže pomoć, ako vam ona bude bila potrebna.

Polovinom meseca akcenat će biti na komunikaciji, koja može na neki način biti blokirana ili otežana. Ovo može da se odnosi i na poslovnu i na privatnu sferu vašeg života, u kojima može doći do bitnih promena.

Ovo je odličan period i za privatno i za poslovno partnerstvo i on će trajati tokom celog maja i juna. Možete očekivati da će voljena osoba ili ljudi iz najbližeg okruženja imati ideju koja sa sobom nosi veliki rizik, ali će šanse za uspeh ipak biti na vašoj strani. Nemojte se iznenaditi ako se nađete u ulozi osobe koja ide od jednog do drugog mesta pokušavajući da izgladi odnose i održi sve učesnike vama bitnog plana na okupu.

Vaga

Maj mnogim Vagama donosi period u kom će akcenat biti na provođenju vremena na otvorenom. Povoljan je i period za odlazak na putovanje, koje može biti i poslovnog i privatnog karaktera. Moguće je da ćete upoznati osobu koja voli da putuje, ili je već proputovala veliki deo sveta.

Poznanstvo sa ovom osobom vas može navesti da preispitate neke svoje stavove i izađete iz zone komfora, što će vam u život uneti više uzbuđenja i nove avanture. Možete poželeti da se oprobate u nekim stvarima koje su vam do sada delovale neprimereno, ili čak opasno.

Slobodne Vage u ovom periodu mogu upoznati novu interesantnu osobu koja je izuzetno dinamična i ima jasan cilj za budućnost. Vaša novootkrivena strast za avanturom vas može zbližiti i navesti vas da donesete odluku koja drastično može promeniti i vaš i njegov život. Ovo može da označi i začetak plana da svoju vezu nastavite u insostranstvu.

Vaši novi planovi mogu sa sobom doneti i neočekivane rizike, prvenstveno kada su u pitanju novac i bezbednost. Inicijalna ushićenost i optimizam mogu lako biti zamenjeni osećanjem anksioznosti ili čak straha. Pre nego što donesete neracionalnu i potencijalno detruktivnu odluku razgovarajte o svojim brigama sa partnerom. Čak i ako bude bilo potrebno redefinisati budžet i promeniti neke detalje plana, nema objektivnog razloga za odustajanjem. Krajem meseca stvari će polako dolaziti na svoje mesto i ponovo ćete imati osećaj da vladate celokupnom situacijom.

Škorpija

Škorpije tokom meseca mogu očekivati mnoštvo promena, prvenstveno na ljubavnom planu. Ovo je period kada ćete biti u prilici da upoznate izuzetne ljude koji se bave za vas nepoznatim i fascinantnim stvarima. Ove osobe mogu imati ogroman uticaj na vas i razvoj (i eventualnu promenu) vaših stavova o životu uopšte. Ovakav uticaj može biti uzbudljiv i dinamičan, ali se takođe može odraziti i na vaš privatni život i odnos sa bliskim osobama.

Možete se naći u situaciji da ne znate tačno šta želite od partnera ili od veze u kojoj se nalazite, ili ako ste slobodni, od veze koju možda tek započinjete. Ako pustite partnera da donese sve bitne odluke možete lako potonuti u nezadovoljstvo ili apatiju, ali nemojte ići ni u suprotnu krajnost misleći da je najbolje da sve odluke donesete samostalno. Otvoreni razgovor sa voljenom osobom može otkloniti mnoge nedoumice i pokazati vam kojim putem možete da nastavite dalje.

Poslednjih dana meseca vaš fokus se može naglo premestiti na polje posla i karijere. Bićete u situaciji koja će od vas zahtevati da preuzmete ulogu lidera, a unutrašnje sumnje koje možda imate u svoje sposobnosti mahom će se pokazati kao neosnovane. Moguće je da će vas vaši kreativni impulsi navesti da započnete nešto sasvim novo, bilo to u okviru posla kojim se već bavite, ili nečeg sasvim novog. Šta god radili, vaša tolerancija za autoritete će biti na minimumu i želećete da samostalno donosite odluke i određujete tok kojim se kreće projekat koji vodite. Uspeh vam je gotovo zagarantovan.

Strelac

Mnogi Strelčevi će već na samom početku meseca imati nepogrešivi osećaj da započinje nova faza u njihovim životima. Vrlo je moguć pozitivan razvoj događaja i na privatnom i na poslovnom planu. Kada je posao u pitanju, izvesno je da vas očekuje niz iznenađenja koja se mogu vrlo pozitivno odraziti na vašu karijeru ili poziciju u organizaciji kojoj pripadate.

Naredni period koji će potrajati do kraja oktobra može biti izuzetno dinamičan i turbulentan. Ovo je vreme kada možete očekivati razne promene koje ćete mahom biti u stanju da iskoristite ili preokrenete u svoju korist. Vaša kreativnost će sijati u biti u punom zamahu, što će vam omogućiti da preuzmete inicijativu, unapredite svoje poslovanje i poboljšate lični učinak.

Rezultati koje postignete u ovom periodu će učiniti da vaše samopouzdanje dostigne nove visine. Ovo vas može navesti da i od kolega i saradnika očekujete isto, što može dovesti do nezadovoljstva. Sasvim je u redu da očekujete određene rezultate, ali budite ipak objektivni i razumni u svojim očekivanjima.

U ovom periodu možete biti u iskušenju da rizikujete više nego obično, neretko kako biste privukli pažnju nadređenih. Nebo na ovaj period gleda povoljno i uglavnom ćete biti uspešni, ali budite pažljivi da vas neustrašivost ne odvede u nepromišljenost i samim tim u neizbežne greške.

Na privatnom planu ovog meseca će snažan fokus biti na međuljudskim odnosima. Možete se naći u vezi koja je prošarana pauzama, ali ipak postoji velika šansa da ona krajem meseca preraste u nešto ozbiljnije.

Jarac

Maj će biti dinamičan i obeležen snažnim fokusom na stvari koje će se iznenada dešavati i imati direktan uticaj na projekat na kom radite. U radnom okruženju će dominirati osećaj želje da se oslobodite stega i samostalno krojite i sprovodite u delo sopstvene planove.

U proteklom periodu ste uspeli da napravite ozbiljne pomake na polju karijere, finansija ili vođenja tima. Sada taj nagli rast počinje da usporava i vreme je da konsolidujete svoju poziciju. Posvetite svoje vreme učvršćivanju međuljudskih odnosa unutar vašeg tima i dopustite kolegama da vas bolje upoznaju. U ovom periodu vaša pažnja će najbolje biti utrošena na osnaživanje pozicije koju ste već stekli.

Na površinu mogu isplivati emocije i možda čak netrpeljivosti koje su povezane sa nečim što se dogodilo u skorijoj prošlosti. Ako ova situacija eskalira budite sigurni da ste svoju poziciju dovoljno učvrstili, kako ne bi bila bespotrebno ugrožena i postala kolateralna šteta u nečijoj borbi za prevlast. Ako ste se u proteklom periodu dobro pripremili, pritisak koji sada možete osetiti ne bi trebalo da bude ništa više od blage neprijatnosti.

Na polju porodice takođe možete očekivati bitan razvoj događaja. Ovo je pogodan period da se pozabavite preuređenjem doma i možda proširite lični prostor, ili potpuno redekorišete enterijer. Neko od članova šire porodice može inicirati bitnu promenu i ovo uopšte ne mora biti loša stvar. Dobro procenite situaciju, jer će vam se u ovom slučaju mali rizik višestruko isplatiti.

Vodolija

Mnogim Vodolijama maj može započeti naglim promenama, koje mogu biti i očekivane i neočekivane. Ovo se može drastično odraziti i na vaš poslovni i privatni život. Svaka promena je ujedno i prilika i na vama će biti da iskoristite najbolje što možete od novonastale situacije.

Sva je prilika da će odluke koje donesete u ovom periodu imati efekta i na vaš dom i porodicu, a možda čak i lokalnu zajednicu. Iako generalno pozitivan, ovakav sled događaja vas može staviti pod veliki pritisak i kod kuće i na poslu. Budite sigurni da se dobro brinete o svom zdravlju, što prvenstveno uključuje zdravu ishranu i redovnu fizičku aktivnost.

Dobro obratite pažnju na finansije već od početka meseca. Sasvim je moguć neočekivani dobitak ili pozitivan razvoj događaja kada je sticanje materijalnog u pitanju, ali nemojte dozvoliti da vam ovo stvori osećaj preterane sigurnosti. Biće neophodno da pažljivo rasporedite svoje resurse i obratite pažnju na kolege ili članove porodice koji imaju nerealne ideje koje vas mogu finansijsi prilično iscrpeti.

U proteklih godinu dana ste ostvarili ogroman napredak, kako na ličnom planu, tako i finansijski. Oduvek ste znali odakle dolazite, ali sada po prvi put posle mnogo vremena možete imati i jasnu sliku gde želite da idete i šta tačno želite da postignete. Prešli ste veliki put i sada je vreme da svoje ideje pretočite u dela. Učvrstite svoju poziciju pre nego što odlučite da nastavite u nekom novom pravcu. Bliski ljudi će uvek biti uz vas i spremni da vam pomognu.

Ribe

U ovom periodu Ribe mogu očekivati prisnije odnose sa bližnjima. Vrlo je moguće da ćete upoznati jednu ili više osoba sa kojima ćete se emotivno prisno povezati. Imaćete osećaj kao da se poznajete već godinama, što vam može otkriti i neka nova interesovanja i zanimljiva polja u kojima možda odlučite da se oprobate i edukujete. Jedno od ovih poznanstava lako može prerasti i u romantičnu vezu.

Maj predstavlja povoljan period i za finansijski rast i profesionalni razvoj. Ukazaće vam se niz prilika da poboljšate svoju materijalnu situaciju, ali biće neophodno da delate brzo i odlučno. Sve ovo neće biti bez rizika, ali zdrava doza proračunatog rizika vam se u ovom periodu može višestruko isplatiti. Sličan period ovom na polju karijere i finansija možete očekivati i u poslednjih nekoliko nedelja tekuće godine.

Ovaj mesec vam može doneti i neočekivani razvoj događaja kada su u pitanju obrazovanje ili planirano putovanje. Snažan fokus će biti na komunikaciji, koja vam polovinom meseca može biti najbolji prijatelj ili najgori neprijatelj. Ako se upuštate u diskusije ili rasprave, pogotovo na radnom mestu, budite pažljivi da se ne priklonite nijednoj strani, jer vam ovo može stvoriti niz neprijatelja. Podržati kolege ili prijatelje je plemenito, ali ovo nije vaša borba. Ponudite konstruktivni savet, ali dopustite drugoj strani da odluči da li će ga prihvatiti ili ne.

Poslednjih dana meseca neki planovi mogu biti odloženi, ali na kraju ćete uvideti da je ovo u stvari bio najbolji mogući ishod. Vaša veza sa voljenom osobom će postati još snažnija nego što je bila do sada.