Harper's Bazaar Srbija

35-godišnja Emmy Rossum glumi Tom Hollandovu mamu, a samo je deset godina starija od njega

Nova Apple TV serija u tom smislu, nažalost, ne pomera granice, već prati trend koji odavno postoji u filmskoj industriji.

Priča stara koliko i Hollywood – čim glumica napuni 40 godina postaje zrela za ulogu majki odraslih muškaraca. I dok je na početku karijere, sa 17, bila partnerka Gerarda Butlera, koji je u tom trenutku imao 33, sada, zahvaljujući filmskoj magiji, Emmy Rossum igra mamu Toma Hollanda, iako je samo deset godina starija od njega. Dvoje glumaca igraće u novoj Appleovoj seriji, “The Crowded Room“, koja će svake sezone obrađivati po jedan mentalni poremećaj ili mentalnu bolest, i govoriti o jednoj osobi koja ju je imala/ima i njenoj borbi.  Prva sezona zanovana je na romanu Daniela Keyesa, “The Minds of Billy Milligan“, gde Tom igra junaka zasnovanog na ličnosti Billy-ja Milligana, muškarca koji je optužen za seriju zločina, ali je na kraju oslobođen zbog toga što je imao disocijativni poremećaj ličnosti. Još uvek nije poznato da li će Rossum imati malu ili veliku ulogu – mnogi pretpostavljaju da će se pojavljivati samo u flešbekovima, a opet opis njenog lika, prema Hollywood Reporteru, glasi – žena koja uvek traga za muškarcem koji će ispuniti njene snove i spasiti je.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emmy Rossum (@emmy)

 

Ako se uzme u obzir da Amanda Seyfried igra kliničkog psihologa u seriji, radnja će se verovatno bazirati na period kada je Milligan već uhapšen i čeka na suđenje. U to vreme, svedoči mnogo podataka, Milliganova majka bila je integralni deo njegove odbrane na sudu. Uprkos tvrdnji da bi Rossum mogla da igra Hollandovu mladu mamu, to se najverovatnije neće desiti već će ona, iako je i manje od deset godina starija, stajati sa njim u kadru kao žena koja ga je rodila. Možda je vreme da Hollywood razmisli o standardima koje nameće i usvoji pravilo da između glumaca koji igraju roditelja i dete bude najmanje 15 godina razlike

Tekst: Jelena M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

 

 

 

Najnovije