Harper's Bazaar Srbija

Da li je on novi Malcolm McDowell? Evan Peters briljira u ulogama zlikovaca

Američki glumac odavno zaslužuje glavnu ulogu na nekom filmu.

Ako nikada ranije niste čuli za Evana Petersa, sada sigurno znate za njega. Nakon što se na Netflixu (u septembru ove godine) pojavila serija Duhmer – Monster: The Jeffrey Duhmer Story, gde tumači najozloglašenijeg američkog ubicu, pretraga na internetu o Petersu se udesetostručila. No, pravi fanovi misterija i horora, pa i dobrih psiholoških trilera, sigurno već znaju za njega. 

Za početak, Peters je čitavih devet sezona tumačio najrazličitije likove u kultnoj seriji Ryana Murphyja, American Horror Story (nije igrao u devetoj sezoni i XI), on je Quicksilver u X – Menu, kao i seriji WandaVision

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by WandaVision (@wandavision)

Uloga u seriji o Duhmeru, gde je održao masterclass o tome kako se igra psihopata, stavlja ga rame uz rame sa kolegama koji su pre njega igrale poremećene umove i ubice, kao što su, na primer, Heath Ledger koji je oživeo Jokera u Nolanovom Betmenu, Christian Bale i njegov Američki psiho, ali možda ponajviše sa Malcolmom McDowellom i Alexom iz Paklene pomorandže (1973).

Peters, koji se specijalizovao za likove negativaca, priznaje da mu je uloga Duhmera najteža do sada. Plašio se da uroni u njegov lik (kaže da je to zahtevalo da ulazi u najskrivenije i najstrašnije delove svog uma i da kopa po veoma mračnim mestima) i da se bavi svim zločinima koje je ovaj počinio, a pripremao se tako što je prvo, na nagovor Ryana Murphyja, slušao intervju Duhmera sa Stoneom Phillipsom, a zatim proučavao snimke Duhmerovih razgovora sa psiholozima i detektivima, čitao njegove biografije i analizirao policijske izveštaje.

Pogledajte intervju sa Petersom o tumačenju lika Jeffrey-a Dahmera: 

Ako poželite da vidite malo drugačijeg Evana, pogledajte obavezno seriju Mare from Easttown, za koju je nagrađen Emmy nagradom, a u kojoj igra detektiva. Drugačijeg Evana gledajte i u seriji The Pose. 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia 

Najnovije