Harper's Bazaar Srbija

Kako je Ryan Gosling postao Ken

Otkrivene tajne sa snimanja filma Barbie koje su slavnog glumca pretvorile u “bronzanog” dečka omiljene lutke

Ako još niste, onda morate pogledati Ryana Goslinga kako se greje u slavi Matelove lutke, poznate kao Ken. Kanadski smoking, donji veš sa sopstvenim potpisom, trenerke iz 80-ih – sve to je uhvatio film Barbie i doneo nam neke od sjajnih Goslingovih fotografija. Poznato je da je savršeno osunčana, stručno ujednačena i, zapravo, neprirodno bronzana koža sastavni deo Kenovog vajba. Imajući to na umu, postići tako savršenu preplanulost, a bez mnogo izlaganja suncu – uopšte nije bilo lako.

Svake nedelje smo morali da mu teniramo kožu, osim ako nije postojala posebno velika scena u kojoj je studio želeo da njegova preplanulost izgleda što je moguće sveže i savršenije – otkrila je glavna kozmetičarka Kimberley Nkosi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ally (@dayasdahlia)

U ovom slučaju, posebno kada je ten morao da “radi” pod različitim izvorima svetlosti, sposobnost mešanja i kontrole boje bila je ključna, otkrila je KImberley. Da bi izbegla mrlje, neravnine ili bilo šta manje od savršenstva, Nkosi je kreirala  intenzivnu rutinu sa pripremom, sunčanjem i hidratacijom. Njena formula je bila sjajna, a ona skromno priznaje da besprekoran ishod ne bi bio moguć da Gosling nije bio toliko posvećen celom procesu.

Moji omiljeni proizvodi koje sam koristila za probražaj u Kena bili su sa Rajskog ostrva, uglavnom zato što su veoma hidratantni za kožu, ali imaju i svojstva korekcije boje. Mogu se spajati u prilagođenu mešavinu, tako da zaista možete svom klijentu dati završnu obradu po meri koja odgovara njihovom tonu kože i izgleda prirodno, istakla je kozmetičarka sa seta i otkrila da je uvek koristila srednju nijansu na Goslingu, sa dodirom tame, ne bi li uravnotežila njegov podton, jer je samo tako bio spreman za kameru.

A šta je sa upadljivom sjajnom kožom? Ngosti je otkrila i to. Namazala bi Goslingovu kožu vitalizirajućim uljem za telo sa limunskom travom, koja ima svojstva toniranja i učvršćivanja (mada, ovo poslednje mu nije bilo toliko potrebno). I, pošto konac delo krasi, stavila bi glumcu malo sjajnog putera od manga na usne. 

Tekst: Milica Đorđević

Fotografije: Profimedia 

Najnovije