Harper's Bazaar Srbija

Snima se dokumentarac o jednoj od najpoznatijih manekenki svih vremena

Twiggy je bila i ostala sinonim vitkosti.

Britanska manekenka, koja je vladala modnim svetom 60-ih godina prošlog veka, a čiji se uticaj i dan danas oseća, je Lesley Lawson, poznatija kao: Twiggy.

Sinonim za kratku plavu kosu, krupne oči sa prenaglašenim trepavicama i mršavost, Twiggy je ostavila neizbrisiv trag u modnoj industriji, oblikujući izgled modela, kom su težile i sve druge žene. Takođe, uvela je androgeni izgled na modne piste, koji se jako dobro mogao transformisati.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Twiggy (@twiggylawson)

Već sa 16, 17 godina uživala je svetsku slavu, ali na svoju manekensku profesiju rano je stavila tačku, penzionišući se u ranim dvadesetim, te nastavljajući karijeru u pravcu glume i dizajna. Na drugoj strani novčića, njen izgled često je komentarisan sa negativnim konotacijama o promovisanju mršavosti i nezdravog izgleda, uprkos tome što je Twiggy tvrdila da se normalno hrani i da se radi o genetici.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Twiggy (@twiggylawson)

Sve ovo i još mnogo toga o njenom životu, imaćemo prilike da vidimo u dokumentarcu o ovoj uticajnoj ženi, koji režira Bridget Sadie Frost, a u čiji proces su uključena i velika imena kao što Terry Newman, Paul McCartney, Erin O’Connor, Lulu, Brooke Shields i drugi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Twiggy (@twiggylawson)

Zanimljivost: U filmu će se pojaviti i sama Twiggy zajedno sa svojim suprugom. Premijera dokumentarca najavljena je za drugu polovinu 2023. godine.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Twiggy (@twiggylawson)

Foto: Profimedia, Instagram

Priredila: T.M.

 

Najnovije