Harper's Bazaar Srbija

Povratak u velikom stilu: Beyonce započela turneju spektakularnim nastupom u Stokholmu

Pogledajte kako je bilo na koncertu.

Velika i dugonajavljivana evropska i američka turneja Renaissance, američke zvezde Beyonce, sinoć je zvanično počela u Stokholmu, na najvećem švedskom stadionu Friends Arena. To je deveta svetska turneja slavne pevačice, a najavljena je 1. februara 2023, kao podrška njenom sedmom studijskom albumu, Renaissance.

Renaissance je prva Beyoncina solo turneja nakon sedam godina (poslednja je pratila album Lemonade, 2016)a po tome kako je počela verovatno će biti jedna od najboljih i najznačajnih u njenoj karijeri. Gomila igrača na sceni, smena video projekcija i animacija na velikim video-bimovima na bini, interakcije između fizičkog i digitalnog sveta, kibernetički likovi, brza promena dekora i kostima koje su radile modne kuće Balmain, David Coma, Alexander McQueen i drugi.

Kada se pojavila u haljini koja menja boju kada se izloži UV zracima, fanovi su odmah prepoznali da se radi o japanskom brendu Anrealage. Jonathan Anderson (kreativni direktor brenda Loewe) dizajnirao je upečatljivi kostim, za scenu adaptatiranu kreaciju iz Loewe kolekcije za jesen 2022 (zlatni kostim sa crnim rukama sa crvenim lakom, koje su pozicionirane na pravim mestima). Ručno pravljen po meri, biserni korset kuće Balmain, nastavak je saradnje pevačice i kreativnog direktora Oliviera Rousteinga, a hologramska haljina koju je takođe nosila, bila je nastavak saradnje sa londonskim dizajnerom Davidom Komom.

Vrhunac večeri i autfita bio je gigantski kristalni konj, prva asocijacija na čuvenu njujoršku diskoteku Studio 54, u kojem je Beyonce “dojahala” na binu u kostimu Casey Cadwallader, kreativne direktorke Muglera.

S obzirom na to da Beyonce nikad ne ostaje dužna svojoj vernoj publici, ni kad je njen izgled u pitanju, do kraja turneje, koja se završava u septembru u Nju Orleansu, sigurno ćemo videti još mnogo ludih autfita i egzibicija na sceni.

Nastup u Stokholmu počeo je pesmom Dangerously in Love, nastavila numerom Run The World, a onda izvodila hitove sa Reneissance albuma. Za sinoćni koncert prodato je 46 hiljada karata, a s obzirom na to da će zvezda nastupati u preko 40 gradova sveta (Bey će imati ukupno 57 koncerata) očekuje se i da će sama turneja, kao i njena zarada biti ogromne.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije