Harper's Bazaar Srbija

Pozivamo vas na otvaranje izložbe “Personalne Perspektive“ u okviru manifestacije Beogradski mesec fotografije

U okviru manifestacije Beogradski mesec fotografije, 7. aprila u 19h u Galeriji Funnel Contemporary Art, (Dunavska 21) otvara se izložba “Personalne Perspektive” kroz koju tri umetnice na svoj specifičan način predstavljaju intimne priče ljudskog tela i odnosa ka sebi i okolini koja nas okružuje.

Eliza Lupu (Bukurešt, RO) na osoben način gradi figurativne kompozicije u enterijeru umetničkog studija. Gradeći skoro romantičarsku atmosferu transponovanu u savremeno vreme se vešto pogirava glorifikacijom ljudskog tela na mističan i surealan način koji je i te kako prisutan u savremenoj Rumunskoj umetničkoj sceni. Njeno vidjene povezanosti ljudskog tela sa prirodom predstavlja i kroz brojne predstave grupnih kompozicija ljudskog tela i na taj način se te kompozicije predstavljaju i kao svojevrsne predstave pejzaža u prirodi.

Irena Fabri (Beograd,SRB) Sa novom serijom Bliskost, koja prikazuje dve mlade sestre u nedefiniranom prostoru i vremenu, izaziva pitanja o prirodi njihovog susreta. Jedna od njih rađa dete, dok se čini da je druga emocionalna podrška koja buduću majku vodi kroz proces gotovo ritualno. Tihi dijalog sestara koji se razvija na dnevnom svetlu dostiže svoj sablasni vrhunac jedinom noćnom scenom u seriji kada te mlade devojke praktično postaju jedno. Bilo da se sestre mogu posmatrati kao duhovi u stalnoj interakciji ili kao oličenje paganskih mitova, tumačenje ostaje otvoreno za posmatrača. 

Izložba “Personalne Perspektive“ biće otvorena do 27.04.2023.

 

Foto: Promo

Tekst: Promo

Najnovije