Harper's Bazaar Srbija

Pogled kroz objektiv naših umetnika iz druge perspektive

Roche izložba: "Tvoj pogled na svet"

Sinoć je u atraktivnom ambijentu beogradskih Silosa, pod pokroviteljstvom kompanije Roche, otvorena izložba fotografija “Tvoj pogled na svet”, koja je okupila deset najboljih umetničkih fotografa na našim prostorima.

Miša Obradović, Braca Bratislav Nadeždić, Nebojša Babić, Sever Zolak, Jelena Jovanov, Marko Vulević, Miloš Nadaždin, Vukica Mikača, Dušan Milenkovic i Danilo & Sharon predstavili su svoj umetnički pogled na svet, koji će posetioci moći da otkriju posmatrajući ga iz drugačije perspektive – iz perspektive osoba sa smetnjama u razvoju.

Bolesti mrežnjače danas pogađaju više osoba nego ikada i među glavnim su uzrocima slepila i oslabljenog vida. Samo neki od poremećaja mogu biti tamne mrlje ili linije u vidnom polju koje dovode do poteškoća pri radu i obavljanju svakodnevnih aktivnosti.

To utiče na život obolelih i njihovih porodica, može da dovede i do anksioznosti, depresije i povlačenja u sebe. Postojeće terapije su često ograničene i nelagodne, te mnogi nastavljaju da žive sa ovim problemima, noseći se sa različitim izazovima svakog dana.

Rano prepoznavanje promena u vidnom polju može unaprediti lečenje i sprečiti oštećenja ili potpuni gubitak vida.

Društveno odgovorna kampanja kompanije Roche, kroz izložbu “Tvoj pogled na svet” ima za cilj da podstakne brigu o zdravlju očiju, obavljanjem redovnih oftalmoloških kontrola.

Izložba će trajati od 23. do 30. juna i možete je posetiti svakog dana od 18-22h,  a u našoj galeriji pogledajte atmosferu sa otvaranja.

Tekst: Promo 

Fotografije: Promo 

 

Najnovije