Harper's Bazaar Srbija

Želite predmete Joan Didion? Licitirajte na aukciji

Tu su njena pisaća mašina, knjige, neispisane sveske.

Novinarka, spisateljica, kolumnistkinja, scenaristkinja, kritičarka i modna ikona, Joan Didion, preminula je krajem prošle godine od posledica Parkinsonove bolesti.

Vest koja će obradovati sve “Didionofile” jeste da 16. novembra počinje aukcija njenih ličnih predmeta, koju organizuje Stair galerija u Njujorku. Više informacija pronađite ovde. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NITCH (@__nitch)

Predmeti Joan Didion uključuju njene omiljene knjige, među kojima je Hemingway-jev roman Zbogom oružje, njena IMB pisaća mašina (procenjuje se da vredi između 800 i 1200 dolara, ali verovatno će dostići veću sumu), predimenzionirane naočare sa dezenom kornjačinog oklopa koje je nosila 2015 u Celine kampanji (koju je slikao Juergen Teller), a za koje bi trebalo da izdvojite između 400 i 800 dolara. Tu su olovke, sveske (13 neispisanih svezaka čija je cena između 100 i 200 dolara).

Za one koji vole escajge i kućne predmete, tu je jedan srebrni poslužavnik, salvete sa monogramom, pet kecelja od kojih na jednoj piše: “Možda ni brokoli ne voli vas”. Tu su i umetnički predmeti, uključujući radove njenih prijatelja, kao što su Ed Ruscha, Sam Francis, Brice Marden, Vija Celmins, Richard Diebenkaron. Tu je i njen portret koji je uradio Julian Wasser za Time magazine, 1968. Godine, sa spisateljicom u papučama dok puši pored svog auta – Stingray korvete, u Kaliforniji.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije