5 jednostavnih načina za rešavanje efekata loše ishrane i konzumacije alkohola

Bez napora!

@JESSIKABVILLEGA

Nepravilna ishrana i alkohol tokom vremena mogu izazvati metaboličke poremećaje. Poremećaji metabolizma mogu se manifestovati kao debljanje, povišen krvni pritisak i holesterol, smanjenu energiju, žudnju za prejedanjem i probleme sa spavanjem. Zvuči poznato? Nudimo 5 zdravih i efikasnih načina detoksikacije tela koji će vam pomoći da se suočite sa takvim problemom za samo 24 sata.

1. Odspavajte dovoljno

Dobar noćni odmor jedan je od najboljih načina za čišćenje i obnavljanje tela. Spavanje može pomoći u smanjenju nivoa kortizola i stresa, borbi protiv viška kilograma i jednostavno poboljšanju opšteg blagostanja. Najbolji deo ove metode je što je apsolutno bez bilo kakvog napora: samo pripazite da vam je soba hladna i odvojite 10 sati da čvrsto spavate.

2. Popijte čašu vode odmah nakon buđenja i neposredno pre spavanja

I naravno, potrudite se da pijete što više vode tokom dana. Tokom spavanja telo ne prima tečnost, stoga ga treba hidrirati znatno pre noćnog odmora i odmah nakon buđenja. Ovo ne samo da će osvežiti telo, već i dati naboj energije za ceo dan.

@ariellespring

3. Uradite istezanje

Preporučljivo je takve vežbe raditi svaki sat najmanje pet minuta. Ne samo da će smanjiti umor, već će ubrzati i otkucaje srca, sagorevajući tako kalorije.

4. Izbegavajte alkohol

Za naše telo alkohol je toksin. Stoga, kada pijemo žestoka pića, naše telo će uzimati i skladištiti kalorije od ostatka hrane i tečnosti u obliku masti.

@AUDREYAFS

5. Ne ograničavajte se   

Ne grdite sebe zbog onog što ste pojeli, popili ili učinili. Telo je pod stresom zbog takvih misli. Nijednu hranu ili piće ne treba smatrati zabranjenim. Samo pokušajte da razmislite o svojoj zdravoj ishrani i pridržavajte se svog plana što je više moguće.  

Pročitajte još

Pročitaj još