Povrće koje vam više šteti nego što pomaže

Prema jednom od istraživanja Harvard Univerziteta, voće i povrće bi trebalo da čini polovinu zdrave ishrane. Međutim, čak i naizgled zdrave namirnice mogu imati negativan uticaj na organizam.

S tim u vezi, izdvojili smo vam 4  vrste povrća koje više štete vašem organizmu, nego što pomažu.

Krompir

Čak i ako ga ne pržite u dubokom ulju, opet je dosta štetan! Isti povećava nivo šećera u krvi, i negativno utiče na nervni sistem. I nije tajna da od krompira vaše telo se samo prividno zasiti, te vrlo brzo ponovo budete gladni.

Plavi patlidžan

Još jedna vrsta povrća koja je više štetna nego korisna. Ako recimo pržite plavi patlidžan, on tada apsolutno gubi sva korisna svojstva.

Peršun i spanać

Uprkos svim prednostima, peršun i spanać, kao i sva druga zelja, apsorbuju nitrate brže od ostalog povrća, zato ih ne treba jesti u velikim količinama.

OVDE saznajte kako da napravite vitaminsku bombu!

Najnovije

Politika kolačića
Harper's Bazaar Srbija logo

Koristimo kolačiće i slične tehnologije za skladištenje i pristup informacijama na Vašem uređaju. Neke od ovih tehnologija su tehnički neophodne da bi vam pružile bezbednu, funkcionalnu i pouzdanu web stranicu. Takođe, želimo da postavimo opcione/dodatne tehnologije kako bi vam pružili najbolje korisničko iskustvo.

Dodatne informacije su dostupne na stranici politika privatnosti.

Neophodni kolačići

Ovi kolačići su neophodni za normalno funkcionisanje web sajta, jer omogućavaju osnovne operacije poput održavanja vaše sesije, obezbeđivanja sigurnosti i pravilnog rada ključnih funkcionalnosti stranice.

Analitički i kolačići trećih strana

Ovi kolačići nam omogućavaju da razumemo kako pristupate stranici i Vaše navike pregledanja (npr. pregledane stranice, vreme provedeno na stranici, klik na sadržaj). Oni nam omogućavaju da analiziramo performanse i kvalitet naše stranice i da otkrijemo moguće greške.

Omogućavanje ovih kolačića pomaže nam da poboljšamo naš web sajt.