14 kaputa Irine Shayk koje je nosila ove jeseni (i koje želimo)!

Od vodeće zvezde na Versace reviji do mlade majke prepoznatljivog stila sa donjeg Menhetna, poznata ruska manekneka vodeća je modna vest gde god se pojavi.

Kada je kao tinejdžerka otkrivena u gradu nadomak Jemanželinsa u kome je rođena, Irina o modi nije znala praktično ništa.

Nikada u životu nisam držala modni magazin u rukama. Nisam uopšte znala da je modeling pravi posao. Živeli smo u siromaštvu. Moj otac bio je rudar, umro je kada sam imala 14 godina, majka je bila vaspitačica i naporno je radila ne bi li mene i mlađu sestru othranila. Nismo imali veš mašinu, prala sam moju i sestrinu odeću na ruke. Zime smo teško preživljavali, ali majka mi je branila da govorim ljudima kako nemamo šta da jedemo. Bila je vrlo ponosna žena. Sve to skupa naučilo me je da budem jaka i ono što je možda najvažnije, kako da “ne”, pretvorim u “da”, bila je iskrena u jednom od poslednjih intervjua Irina.

Jak stav vidljiv je u njenom nastupu, u načinu na koji korača pistom, ulicom. Odeća koju nosi, pogotovo ona koju bira za privatne prilike, prilično je edgy.

Na jednom od poslednjih fotografisanja Irina se pojavila u najkraćoj mini suknji koju možete da zamislite, pokrivajući nage grudi kožnim dugim rukavicama. Njen naredni stajling podrazumevao je muški donji veš, a onaj poslednji krznenu mini suknju i klasičnu majicu kratkih rukava.

Ni jednog trenutka Irina nije izgledala loše, ponajamnje jeftino ili na bilo koji način neprihvatljivo. Razlog zbog koga se fotografisanje sa njenim likom isplaćuje šestocifrenim čekovima.

Zato nije uopšte čudno što može da se pojavi u prelepom bež kasšmirskom kaputu, patikama, trenerci i torbicom sa animal printom, izgledajući apsolutno sjajno.

Dugi kožni kaput u crnoj boji ili crveni? Može. Pufer jakna koja izgleda poput najboljeg zimskog kaputa, kombinovana sa belim čizmama na plaformu? Printovi svih vrsta i svih boja? Sve može.

Irina je tu da nam pokaže koliko moda može biti statement, efektna i zabavna i da: ako želite istinske stilske poene, onda svakako rezervisana za one odvažne. Ukoliko nemate hrabrosti za kombinacije kojima ruska manekenka svakodnevno pretvara Menhetn u svoju modnu pistu, onda se makar pre odlaska u šoping u našoj galeriji inspirišite njenim autentičnim stajlinzima, sigurni smo da će ishod i vas iznenaditi.

Tekst: Maja Bunčić

Foto: Profimedia

 

Pročitajte još

Pročitaj još