Retro trendovi vraćaju se na modnu scenu: Ovi će dominirati

Pripremite se za kratke-mikro suknje i raskoš logomanije.

Prodavnica i sajt Nolita, u vlasništvu modnih poklonika Allison Aberizk i Justin Xaviera, odredište je za moderne, kul devojke koje traže smele komade. Pomislite samo na Roberto Cavalli retro printeve ili minimalističe komade iz 90-ih.

Studio sa konceptom galerije gde mali objekti stvaraju atmosferu, postao je popularan i među poznatim ličnostima. Kendall Jenner nedavno je nosila rendgensku haljinu Jean Paul Gaultier iz 1996. koju je pronašla u prodavnici. Trenutni favoriti među odevnim komadima u radnji uključuju i Dior pantalone John Galliana iz 2001., Donna Karan jaknu iz 2001. sa natpisom „crazy patches“, i starinsku JPG jaknu sa korsetom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ABERIZK (@shop_aberizk)

Kako je vlasnički par izvor stručnosti za retro trendove, otkrili su nam šta nam se sprema ove sezone. Kratke-mikro krojeve i raškoš logomanije iz 2000-ih, zatim uspon u klupskoj i rejv modi iz 90-ih: prevelike pantalone, nejasne i šarene tkanine, cipele sa platformom i oversized nakit.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ABERIZK (@shop_aberizk)

Takođe, najavljuju i pomak ka futurističkim-postapokaliptičnim momentima, inspirisani estetikom filma „Peti element“.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ABERIZK (@shop_aberizk)

Na šta još treba da obratimo pažnju u povratničkim trendovima? Grafičke i digitalno štampane tkanine od dizajnera kao što je Jean Paul Gaultier iili Cop Copine. Pop art koji koristi print i dizajn da bi se naglasile obline tela.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ABERIZK (@shop_aberizk)

Foto: Instagram

Priredila: T.M.

Pročitajte još

Pročitaj još