Harper's Bazaar Srbija

24 sata sa Mijom Knežević

Ona je redovna gošća prvog reda Nedelja mode širom sveta. Istančan ukus, koji se oslanja na klasiku, čini je jednom od najbolje odevenih žena današnjice. U nastavku pročitajte kako izgleda jedan njen dan. 

7:00 – 8:00 Uobicajeno vreme kada se budim. Za mene rano buđenje predstavlja dodatni dopaminski bust, ja sam jutarnji tip i veoma držim do toga. Sledi priprema omiljenog dorucka – humus tosta sa semenkama suncokreta i paradajzom, a tu je i nezaobilazna jutarnja beauty rutina koja tome prethodi. Moja koža je osetljiva i prilicno sam obazriva kada je u pitanju izbor proizvoda koje koristim. Medik8 i Dr. Perricone tu su da mi osveže i ulepšaju kožu. U moru proizvoda koji su u ponudi na tržištu, jako je teško odluciti se koji brend izabrati. Ja licno garantujem za ova dva.

9:00 Sastavni deo moje svakodnevice čini obavezan trening. Praktikujem vežbanje sa trenerom koji nimalo nije blag, te su moji treninzi prilicno intenzivni. Radimo sa tegovima, jer je trening sa opterećenjem najbolji način da počnete nedelju. Sve što smo stariji gubimo mišicnu masu, tako da čučnjevi, iskoraci i mrtvo dizanje jedini su način da pobedimo gravitaciju.

10:30 Soho House Member’s Club je moje omiljeno mesto za posao. Prija mi energija i puno dnevnog svetla, a i tamo me već poznaju. Dakle, to je moja kancelarija. Sedam za kompjuter i počinjem da odgovaram na mejlove koji su stigli za vikend, uz planiranje cele nedelje koja je ispred mene. Pravim to do listu obaveza, koja obuhvata sastanke, evente, snimanja.

14:00 Sledi rucak sa Tiffany timom u Gymkhana indijskom restoranu, koji se nalazi na Mayfairu. Jedan od razloga zašto obožavam London jeste izbor restorana. Diskutujemo o različitim kampanjama i aktivacijama za ovu godinu. Informišu me o svojim strateškim planovima i saradnji sa Science Magic PR agencijom, koja ima zadatak da skautuje nova lica i predstavnike brenda. 

Paros je njena omiljena letnja destinacija, gde boravi svake godine 

16:00 – To je vreme kada se nalazim sa Annom Seidel, mojom novom saradnicom sa kojom radim na projektu Character Notes. U pitanju je produkcija video-kontenta, koji ima za cilj da predstavi žene sa višestrukim karijerama (vlasnica galerije i urednica casopisa, naučnica i balerina, manekenka i vlasnica kreativne agencije, influnserka i vlasnica beauty kompanije…). Razvijamo koncept, pronalazimo nova lica, smišljamo produkciju i režiju. Zakazujemo sastanak sa Hermés PR timom kako bismo pitchovale i predstavile im našu ideju. Jako smo uzbuđene.

18:00 Spremam se za LVIR modnu večeru. U pitanju je korejski brend sa kojim sarađujem.
Zaista uživam u privatnim večerama, jer su to prilike za nova poznastva, sklapanje prijateljstva i saradnju. To je odlicna mogučnost da se konektujete sa zanimljivim i talentovanim ljudima urednicima, piscima, preduzetnicima, influnserima i kreativcima, od kojih možete nešto novo da naučite. Prijaće i jedan lychee martini nakon dinamicnog dana. U pitanju je moj omiljeni koktel. S obzirom na to da ne jedem slatko, dopustim sebi jedan sladak koktel s vremena na vreme.

Mnogo je umetnika koje voli, a jedan od omiljenih joj je William De Kooning 

22:30 Ležem u krevet nasmejana, ispunjena srećom i novim idejama. Sutra je novi dan.

Tekst: Milena Kitić

Foto: Marco Bahler (Mijin portret), ostalo Profimedia 

Najnovije