Harper's Bazaar Srbija

Francuski šik Keire Knightley: Mala crna Chanel haljina za prvi red revije

Počasna gošća na couture Paris fashion week-u, nije odolela ekskluzivnoj pozivnici.

Engleska glumica Keira Knightley, uspešno kanališe Francuskinju u sebi, za šta je, možda, zaslužan njen prefinjen stil sa je ne sais quoi šarmom. Verovatno je i sama kuća Chanel to prepoznala u glumici, postavljajući je za svoju ambasadorku.

Iako selektivna u pogledu javnih pojavljivanja, kada je dobila pozivnicu za Chanel reviju na Nedelji visoke mode u Parizu, glumica nije mogla da odoli. U društvu supruga James Rightona, kao i koleginica Lucy Boynton i Marion Cotillard pratila je couture kolekciju iz prvog reda.

Naklonjena eteričnoj Chanel haljini, zamenila je svoj uobičajeni izvrstan bledi vez za verziju male crne haljine kreativne direktorke Virginie Viard. Dizajn od crnog somota i čipke, koji je krasila raskošna mašna na vratu, bio je Keirina verzija pariskog šika. Zajedno sa Mery-Jane štiklama, talasastim bobom i crnim naočarama za sunce, lako bismo je zamenili za tipičnu Francuskinju.

Njeno poslednje pojavljivanje na reviji bilo je 2020. u Parizu za cruise kolekciju brenda, od kada joj je dodeljena uloga domaćice Chanel književnog kluba. Tokom londonske Nedelje mode, prošlog semptembra, glumica je pročitala odlomak iz knjige Virginie Woolf u ekskluzivnom književnom salonu modne kuće. Nepotrebno je govoriti o njenom uspehu i u ovom domenu, što je bio savršen presek sa mode na književnosti, za žene poput Keire koje vole da spoje intelektualnost sa stilom.

Foto: Profimedia

Priredila: T.M.

Najnovije