Harper's Bazaar Srbija

Euphoria Fashion by Heidi Bivens: Coffee Table Book koju ćete obožavati

Knjiga koja slavi neosporni influens serije Euphoria.

Uticaj koji je ostvarila Euphoria, serija kuće HBO, neporeciv je. Od mode do lepote i svega između, kultno ostvarenje infiltriralo se u naše ormare, na Insta i TikTok feed i, iskreno, u našu psihu.

Serija je verovatno ostvarila veći uticaj u Americi nego kod nas, a opet, nije da ni mi nismo pravili žurke sa Euphoria tematikom i stavljali cirkone u uglove očiju po uzoru na Jules, junakinju koju maestralno tumači Hunter Schafer. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by A24 (@a24)

Ne samo glumci, Zendaya, Sidney Sweeney, Barbie Ferreira, Jacob Elordy i mnogi drugi, velike zvezde po lansiranju Euphorije postali su Sam Levinson (reditelj), Labrinth koji je radio muziku, čak i Natalie Minerva, koja je junakinjama serije sređivala nokte.  

Kao rezultat svega toga nastala je knjiga koju ćete želeti da držite na svom stolu, naslovljena kao Euphoria Fashion, u kreaciji kostimografkinje Heidi Bivens i kompanije A24. Knjiga se otvara uvodom koji je napisao Jeremy Scott, nekadašnji kreativni direktor kuće Moschino, a koji je dizajnirao (Moschino) haljinu po meri za Cassie Howard, lik Sydney Sweeney za drugu sezonu. Knjiga prati intimne razgovore između kostimografkinje Bivens sa glumicama iz serije, Zendayom, Hunter Schafer, Alexom Demie, kao i sa mejkap artistkinjom Doniellom Davy i kreatorom serije Samom Levinsonom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by euphoria (@euphoria)

Kao da sve to nije dovoljno, u knjizi se nalaze i behind-the-scenes fotografije glumaaca, ekskluzivni intervjui sa dizajnerima brendova Coperni, Ariannee Phillips i mnogih drugih. Ona sadrži i nekoliko eseja koji obrađuju high camp estetiku i normcore, ali i mimove sa twittera. 

Možete je kupiti na sajtu  A24  za 60 američkih dolara.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

 

Najnovije