Harper's Bazaar Srbija

Drop It Like It’s Hot: Zašto je Pharrell Williams odličan izbor za novog kreativnog direktora kuće Louis Vuitton

Muzičar na novoj funkciji debituje u junu ove godine.

Ako se po modnim dešavanjima poznaje, 2023. će biti jedna veoma uzbudljiva godina. Samo što je počela, dočekala nas je vest da Alessandro Michele više neće biti kreativni direktor modne kuće Gucci, a onda i ta da Phoebe Philo osniva svoj brend – sa prvom kolekcijom koja nosi njeno ime debituje u septembru. A  sinoć se desila stvar koja nas je doslovno izula iz cipela: Pharrell Williams postaje novi kreativni direktor modne kuće Louis Vuitton Men.

Američki reper i preduzetnik, na poziciji koja je dve godine zvrjala prazna, zameniće pokojnog Virgila Abloha, a nakon što je to prvi objavio francuski list Le Figaro, vest je potvrdila kuća LV, a onda i sam muzičar.

Važno je napomenuti i to da se Virgil nalazio na mestu umetničkog, a da će Pharrell obavljati posao kreativnog direktora, što u modnom svetu i ne pravi veliku razliku – obe uloge imaju za cilj da sprovode kreativnu/estetsku viziju kuće.

Kako bi najavio svoju novu modnu funkciju, Pharrell je 14. februara izbrisao sav sadržaj sa svog instagram naloga, na kojem se predstavlja kao “Sin Faraona”, da bi uveče podelio vesti koje su obradovale ceo modni svet. 

– Kuća Louis Vuitton uzbuđeno najavljuje dolazak Pharrella Williamsa na mesto kreativnog direktora muške linije, koji će se prvom kolekcijom predstaviti u junu ove godine  na Nedelji muške mode u Parizu, piše u saopštenju i nastavlja se: “Pharrell je vizionar čiji se kreativni univerzum stalno proširuje od muzike do umetnosti preko mode, i koji se etablirao kao globalna kulturna ikona poslednjih 20 godina. Način na koji razbija granice različitih svetova koje istražuje u skladu je sa statusom kuće Louis Vuitton, koja predstavlja kulturno-umetničku instituciju koja ceni inovativnost, pionirski i preduzetnički duh”, piše u saopštenju.

Pietro Beccari, CEO Louis Vuittona izrazio je i lično oduševljenje zbog Pharrellovog dolaska u njegovu modnu kuću.

– Drago mi je da se Pharrell vraća kući nakon saradnji koje smo ostvarili u 2004. i 2008. godini, i to na mestu kreativnog direktora muške linije. Siguran sam da će njegova kreativna vizija, koja prevazilazi modne granice, nesumnjivo odvesti i nas u novo, uzbudljivo poglavlje.

Kao neko ko ima sopstveni fashion i beauty brend, a tokom godina muzičke karijere ostvaruje saradnje sa različitim modnim kućama, Pharrell je sasvim sigurno dorastao ovom zadatku. Emotivnu notu jednoj možda dobroj poslovnoj odluci kuće Louis Vuitton daje to što je muzičar bio blizak prijatelj i saradnik pokojnog Virgila, čiji rad nastavlja. 

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije