Harper's Bazaar Srbija

Kad pista postane pozorište: Sir Ian McKellen debitovao na modnoj pisti

Glumac se našao u ulozi manekena na reviji brenda S.S. Daley.

Sir Ian McKellen na otvaranju revije brenda S. S. Daley, u svilenoj mornarskoj kapi na glavi i kaputu sa slikom golog muškarca, dok recituje Alfreda, Lorda Tennysona – svako bi pomislio da je kreatoru Stevenu Stokeyju Daleyju trebala teška artiljerija za ubeđivanje glumca da se pojavi na pisti, ali ne, sve to zapravo je bila glumčeva ideja. 

– Siru Ianu McKellenu ne govorite ne, kaže osnivač brenda S.S Daley, dvadesetpetogodišnji Steven Stokey Daley, i dodaje da je baš ove godine planirao da ne pravi vezu između piste i pozorišta, po čemu je inače poznat (dosad je sarađivao sa Nacionalnim pozorištem mladih iz Londona) ali ga je onda McKallen pozvao i predložio da, kao veliki fan brenda, na njegovoj reviji izrecituje pesmu Arturov dolazak i prošeta pistom. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by S.S.DALEY (@ss_daley)

Kolekcija brenda S. S. Daley, koju voli engleska aristokratija (voli ga i Harry Stryles – poslednji put je odelo brenda nosio na Britanskoj dodeli muzičkih nagrada, kada je osvojio priznanje za album godine), oduševila je prisutne na Nedelji mode, koji su zahvaljujući svetlećim grafikama visoke rezolucije, plavom osvetljenju, užadima, ali i celoj kolekciji, imali utisak da se nalaze na nekom brodu i plove olujnim morem. Jesenju kolekciju dizajner je nazvao The Ninth Wave (pesma Kate Bush) i posvetio je svom pradedi, mornaru, istovremeno pozdravljajući razna queer iskustva.

Neke od modela sa revije pogledajte u nastavku: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @thejadedblondie

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije