Harper's Bazaar Srbija

Kada royals dame modom podrže Ukrajinu

Kraljica Letizia i Kate Middleton ovih dana slično razmišljaju. Makar po pitanju odevanja.

Prva dama iz kraljevske porodice koja je uz pomoć odevnih komada podržala Ukrajinu, bila je španska kraljica Letizia.

Letizia je to učinila još pre punih nedelju dana, kada se na pojavila na humanitarnom događaju fondacije Mutua Madrileña u Madridu.

49-godišnja kraljica uparila je belu bluzu volumizonih rukava sa crnim pantalonama visokog struka.

Bluza se isticala dominantnim etno vezom koji potiče iz ukrajinskog folklora. Svaki šav na bluzi ima svoje sopstveno posebno značenje, dok se kompletan vez smatra talismanom protiv uroka i nesreće.

U medijima širom Španije odjeknula je vest o Letizijinom odvažnom modnom činu, kojim je kraljica na indirektan način pokazala izuzetno saosećanje ka ukrajinskom narodu.

Nešto severnije, juče u Londonu, vojvotkinja od Kembridža opredelila se za sličan način iskazivanja empatije ka Ukrajini.

40-godišnja Kate i princ William posetili su Kulturni centar Ukrajine, gde su se susreli sa volonterima i čalonovima ukrajinske zajednice.

Svoju podršku zemlji koja je poprište ratnih sukoba već dve nedelje, vojvotkinja od Kembridža pokazala je humanim gestom dolaska u Kulturni centar Ukrajine, ali i na idirektan način – svojim modnim odabriom.

Kate se opredelila za kašmirski džemper u nežno plavoj nijansi (prepoznatljivu boju na ukrajinskoj zastavi) model jedne od njenih omiljenih britanskih modnih kuća – Alexander McQueen.

Vojvotkinja je džemper upraila sa modelom pantalona sličnim onima koje je nosila i španska kraljica. U pitanju je elegantan model visokog struka u crnom tonu.

Kao poseban detalj na odevnoj kombinaciji Kate Middleton, isticao se bedž sa bojama ukrajinske zastave. Isti detalj u vidu simbolične podrške, poneo je i princ William na sakou.

Tekst: M.B.

Foto: Profimedia

Najnovije