Harper's Bazaar Srbija

Ko je Sabato de Sarno, novi kreativni direktor brenda Gucci?

Sve što treba da znate o malo poznatom Italijanu.

Samo dva meseca nakon što je sa čela modne kuće sišao Alessandro Michele, Gucci ima novog kreatvinog direktora.

U pitanju je Sabato de Sarno, o kojem ponešto znaju ljudi iz modne industrije, dok je njegovo ime i dalje nepoznanica u široj javnosti. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gucci

Potez kuće da otpusti Michelea, koji je za brend radio 20 godina, od čega sedam kao kreativni direktor, izazvao je šok u modnom svetu, posebno ako se ima u vidu da je Alessandro svojim smelim, često cvetnim i razigranim kolekcijama, uneo novi duh u italijansku kuću i utrostručio njene prihode – iako je ostala da kaska za konkurentnim brendovima Louis Vuitton i Dior. No, izgleda da  Gucci polaže velike nade u nadolazeću kreativnu zvezdu.

– S velikim ponosom se pridužujem kući koja ima tako izuzetnu istoriju i bogato nasleđe, rekao je Sabato, dodajući da mu je veoma drago što italijanski brend deli vrednosti koje i sam poštuje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gucci

I Francois – Henri Pinault, vlasnik i izvršni director Keringa, uzbuđen je zbog Sabatovog dolaska.

– Pod kreativnom palicom Sabata de Sarna sigurni smo da će naša kuća nastaviti da vrši veliki uticaj na modu I kulturu današnjice. 

Sabato će voditi Guccijev kreativni studio, a za sve će odgovarati izvršnom direktoru kuće Marcu Bizzarriju.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @gucci

– Njegova uloga biće da definiše i izrazi kreativnu viziju kuće kroz ženske i muške kolekcije, kožni asortiman, aksesoare i lifestyle kolekcije. Siguran sam da ćemo, uz Sabatovo duboko razumevanje Guccijeve jedinstvene zaostavštine i kreativnost, ispisati novo, uzbudljivo poglavlje kuće, podsećajući ljude na kredibilitet koji smo oduvek imali u modnom svetu, rekao je Bizzarri.

A ko je, zapravo, Sabato de Sarno?

Baš kao što nije bila upoznata sa likom i delom Alessandra Michelea kada je došao na čelo kuće 2015. godine, šira javnost raspolaže sa malo činjenica o Sabatu, jer je uglavnom radio iza scene.

Rođen u Napulju pre 39 godina, de Sarno je u modni svet zakoračio 2005. godine, u modnoj kući Prada, da bi ubrzo počeo da radi sa kreativnim duom Dolce&Gabbana, nakon čega se, 2009. godine, pridužio brendu Valentino. Tamo se nalazio na nekoliko pozicija sve dok nije postao modni direktor koji nadgleda stvaranje muških i ženskih kolekcija, zajedno sa kreativnim direktorom kuće Pierpaolom Picciolijem.

Tekst: J. M. 

Fotografije: Profimedia, Instagram 

Najnovije