Harper's Bazaar Srbija

Održana je nesvakidašnja H&M x Mugler revija

Sinoć su na Menhetnu H&M i Mugler proslavili predstojeći izlazak dugo očekivane kolekcije nesvakidašnjim događajem koji je obuhvatao zabavu, muziku, performans i modu. Događaju su prisustvovali brojni članovi Mugler zajednice – Pamela Anderson, Charli XCX, Chloë Sevigny, Lourdes Leon i Dominique Jackson, koji su nosili komade iz Mugler H&M kolekcije.

Shygirl, Amaarae i Eartheater, poznatim po tome što su akteri u Mugler H&M muzičkom spotu i koji su specijalno za ovu priliku bili obučeni u ekskluzivne komade iz kolekcije, održali su koncert. Svaki izvođač je izveo seriju sopstvenih hitova, pre nego što su se ujedinili da otpevaju novu verziju klupskog klasika iz 90-ih „Music Sounds Better With You”, numere posebno napravljene u čast Mugler H&M kolekcije.

Nastupe su obogatili i modna revija, plesni performansi i DJ setovi Bobby Beethovena, Goth Jafara i Asmara, kao i zabava koja je nakon toga usledila. Događaj je organizovan kao hibrid zvuka, stila, nastupa uživo, klupske kulture i plesa, a sve to u znaku teatralnosti i raskošnosti koja je bila potpis kuće Mugler od njenog početka, pod Thierrijem Muglerom, do njene trenutne inkarnacije pod vođstvom Caseyja Cadwalladera. Sa preko 800 prisutnih gostiju, događaj je istakao različitost i inkluzivnost koji su jako važni za Muglera i koji podupiru demokratski etos H&M-ove dizajnerske saradnje.

„Kuća Mugler je oduvek bila sa puno osećaja za kulturu, a ovaj događaj je bio kruna našeg dugogodišnjeg druženja sa muzikom, plesom i performansom. Bila je to idealna proslava Mugler H&M kolekcije i savršen način da poželimo dobrodošlicu ljudima u naš svet kroz nezaboravnu noć izgrađenu oko slobode, ličnog izraza i oslobađajuće, smele mode”, Casey Cadwallader, kreativni direktor kuće Mugler.

„Ovaj događaj bio je pravi kulturni trenutak – odavanje počasti Muglerovoj dugoj istoriji dobrodošlice ljudima u svet transformacije i samoizražavanja. Kada pomislite na Muglera, pomislite na modu koja “krade” šou i modnu pistu, a ovo je bilo upravo to”, Ann-Sofie Johansson, kreativna savetnica u H&M-u.

„Bilo je sjajno nastupiti u Mugler H&M kolekciji. Kada pomislite na istoriju Muglera, odmah se setite mnogih istorijskih muzičkih momenata i neverovatnih nastupa, tako da mi je bila čast da budem deo Caseyjeve vizije ove specijalne proslave“, Shygirl.

Mugler H&M kolekcija biće dostupna od 11. maja.

Više fotografija potražite na ovom LINKU

Tekst: Promo

Foto: Promo

Najnovije