Harper's Bazaar Srbija

Pajete, štras, kristali! Kolekcija brenda Mykash poziva na modnu dekadenciju!

Iako mlad, brend Mykash nam dekadentnom estetikom daje samopouzdanje da glamuru nije kraj. Naprotiv, debitantska kolekcija ove modne kuće nas vodi na putovanje u vreme kada su šljokice i perje bili à la mode i nezaobilazni deo odevanja najvećih ikona stila.

Glamur sedamdesetih i euforije kultne diskoteke Studio 54 predstavljaju neke od najznačajnijih modnih referenci. Dolazak Biance Jagger na sopstvenu proslavu rođendana na belom konju, Cher u zanosu u haljini od kristalnih perlica i perja i Liza Minnelli u kombinezonu od svetlucavih pajeta samo su neke od referenci koje su oblikovale debitantsku kolekciju Jelene Mikašinović, koja je osnovala brend Mykash.

Kolekcija pod nazivom Ponoćna euforija upravo koristi dekadentne elemente, kao što su pajete, štras, kristali, ali su interpretirani na takav način da čine odevne komade koje moderna žena može sa lakoćom da nosi.

Sva pažnja na društvenim mrežama izazvana je jednim odevnim komadom. Mykash providne pantalone komotnog kroja sa kristalnim perlama zapalile su Instagram i postavile pitanje da li je ovo reč o domaćem brendu. Uklopljene sa belom pamučnom košuljom, pantalone Moonlight Fantasy pokazale su da su i te kako lako uklopive sa manje pompeznim komadima.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MYKASH (@mykash.official)

Isti je slučaj sa gornjim delovima od istih materijala koji se sa lakoćom mogu kombinovati sa džinsom i patikama. Dizajnerka je htela da postigne dualnost odevnih komada, kao deo glamuroznog stajlinga ili pak dozirani sa urbanijom odevnom kombinacijom koja ne iziskuje previše, a vizuelno je upečatljiva. U maniru jakih žena koje znaju šta žele, Mykash brend nudi opciju kroja, tačnije senzualnih odela od satena koji će zasigurno naterati žene da porazmisle o opciji malog crnog smokinga, umesto male crne haljine. Pored crne, odelo je kreirano od belog satena, a nama je najviše pažnje privukao svileni saten boje mente. Umesto sa potpeticama on je predstavljen sa kaubojskim čizmama, čime je zaista pokazana versatilnost Mykash odevnih komada.

Asimetrične haljine uz telo u tamnim nijansama zelene i plave imaju prikladno ime – danseuse (plesačice) i zasigurno će svaku devojku koja tu haljinu bude nosila u letnjem izlasku naterati na ples.

Mykash je za veoma karatak vremenski period ostvario dijalog sa publikom koja upravo u ovim komadima tražila ključne detalje koji će stajlinge činiti nezaboravnim. Mladi beogradski brend ima veliki potencijal da svetlucavom lepotom osvoji region. Svaka savremena, samosvesna žena koja ima samopouzdanja da zasija zakazaće svoj termin u Mykash showroomu u centru Beograda.

Više informacija pronađite na mykashofficial.com@mykash.official

Najnovije