Počast umetnosti – kolekcija Intimissimi FW 2021

Za kolekciju jesen/zima 2020/21, Intimissimi je inspiraciju uzeo iz italijanskog savoir-faire-a i umetničkih izraza koji su Italiju učinili kolevkom zapadne kulture u svetu, a to su: ples, slikarstvo, muzika i pozorište.

Čipka, oličenje laganog, nežnog tkanja, zajedno sa ostalim vlaknima poput pamuka i kašmira, igraće glavnu ulogu u celoj kolekciji.

Romantičan, nežan i skladan stil tipičan za plesni svet inspiracija je za prvi deo kolekcije Intimissimi.

Izuzetno lagan kašmir, udoban i izuzetno dinamičan, jedno je od ključnih vlakana predstavljenih u ovoj temi. Komadi od kašmira miluju telo, naglašavajući siluetu diskrecijom i šarmom: praktično, ali sa dozom ženstvenosti.

Tema je upotpunjena romantičnom linijom od sive čipke i elegantnom i sofisticiranom serijom od satena sa čipkom u boji pudera.

Ove sezone svet donjeg rublja inspirisan je prirodom, a odevni predmeti postaju istinska umetnička dela koja se mogu nositi. Naglašeni cvetnim elementima, ali i životinjskim printom i kamuflažnim nagoveštajima na tilu, reference su na umetnička dela.

Leopard print dolazi na udobnoj pamučnoj odeći ili u vidu detalja, što sav donji veš čini posebno maštovitim i originalnim. Bez presedana, ali izuzetno cool, maskirni print se pojavljuje, opet na pamuku.

Muzika je možda umetnost koja najviše od svega budi neočekivane senzacije i vraća uspomene vezane za određeni trenutak zahvaljujući melodiji. Narodna muzika, popularna muzika, žanr koji je jednostavan, ali istinit i iskren, izražava svoje tradicije i korene da bi podstakao procese, čineći opcije iz ove porodice posebno traženim.

Živahni i u trendu zahvaljujući upotrebi čipke i otisaka, ovi komadi kombinuju klasične, tradicionalne elemente, kao što su jacquard, houndstooth, i raznobojni cik cak sa lureks efektima koji više podsećaju na 1980-te.

Ova proslava umetnosti završava se pozorištem. Pozorišna umetnost je čisti osećaj. To je sposobnost prenosa i angažovanja.

Senzualne i ultra ženstvene, opcije inspirisane ovom tematikom predstavljaće „scenske kostime“ za najstrastvenije žene. Sofisticirani setovi kombinuju fatalne detalje poput traka i visokokvalitetnih dodataka sa klasičnijim elementima poput nežne čipke ili elegantnih prozirnih efekata.

Pročitajte još

Pročitaj još