Harper's Bazaar Srbija

Povratak korenima: Zlato, crni lateks i mrlje od krvi

Poslednja turneja Lady Gage dolazi nam nalik na pozorišnu predstavu uz bujicu avangardne mode.

Lady Gaga započela je svoju turneju na letnjem stadionu Chromatica Ball u Diseldorfu, kanališući svoju muziku u pozorišnu predstavu prepunu avangardne mode.

Uzmemo li u obzir afinitete čuvene pevačice, prisustvo omiljenog brenda Alexander McQueen-a, nije izostalo. Očekivana dva look-a obogaćena su “rastopljenim” zlatom, crnom kožom i krupnim kristalima. Dok je izvodila pesmu “Babylon” tokom svog debija na turneji 2022. Gaga je nosila metalik zlatnu kombinaciju koja se sastojala od košulje bez rukava i širokih pantalona visokog struka. Kostim je upotpunjen kratkim sakoom sa izraženim ramenima i čizmama u istoj nijansi, a sve u cilju monohromatske simbioze.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TICKETOTI (@ticketoti)

Drugi upečatljiv McQueen look uključio je kožu i lateks, a nosila ga je tokom izvođenja pesme “Stupid Love.” Gaga je na sebi imala crnu kratku bajkersku jaknu, uz bodi od lateksa koji je optočen kristalima, zatim crne mrežaste čarape i bajkerske čizme do kolena koje su upotpunile celu avangardnu priču.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TICKETOTI (@ticketoti)

Uz McQueen kostime, čuvenu pevačicu videli smo i u prilagođenom dizajnu Gareth-a Pugh-a, uključujući i njegove arhivske komade iz kolekcije za proleće 2007, a tu je i eterična crvena “krvava” haljina čiji dizajn potpisuje Topo Studio.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by TICKETOTI (@ticketoti)

Komentarišući svoje kostime Lady Gaga se obratila fanovima uz reči: “Želela sam da ispričam priču koja uključuje aprstraktnu umetnost”.

“Ova turneja uključuje sve što sam oduvek volela a to su umetnost, moda i ples kao i muzika, tehnologija i poezija i način na koji sve to funkcioniše zajedno.” istakla je čuvena umetnica.

Chromatica Ball turneja trajaće do 17-tog avgusta i uključuje velike centre kao što su Pariz, London, Toronto, Tokio, Njujork, Los Anđeles, Hjuston i Majami.

Priredila: M.K
Foto: Profimedia, Instagram

Najnovije