Harper's Bazaar Srbija

Sve što treba da znate o ovogodišnjem Met Gala događaju

Otkriveno je nekoliko detalja o Met Gala 2020 svečanosti, koja će se održati u ponedeljak, 4. maja.

Brojne krucijalne ličnosti koje će učestvovati na događaju, kao što su Anna Wintour, Andrew Bolton i Nicholas Ghesquière, okupili su se ove nedelje u Parizu na medijskoj konferenciji kako bi objavili više o predstojećem eventu.

U novembru je Bolton, kustos događaja, najavio da će prolećna izložba i svečana manifestacija, inače poznata kao najveća noć modnog kalendara, dobiti temu pod nazivom “O vremenu: moda i trajanje”.

Izložba će pratiti vek i po mode, od 1870. do danas, obeležavajući i vremenski okvir Met-a, koji ove godine slavi 150 godina postojanja.

Takođe je otkriveno da će se izložba bazirati na konceptu filozofije Henrija Bergsona “la duree” (kontinuitet vremena), istražujući na taj način kako odeća stvara vremenske asocijacije koje spajaju prošlost, sadašnjost i budućnost.

“Moda je neizostavno povezana sa vremenom”, rekao je Bolton. “Ne samo da odražava i predstavlja duh vremena, već se menja i razvija sa njim, služeći kao posebno osetljiv i tačan časovnik. Kroz niz hronologija, izložba će koristiti koncept trajanja ne bi li analizirala vremenske prekretnice u istoriji mode”.

Događajem će predsedavati Nicolas Ghesquière, Emma Stone, Lin-Manuel Miranda, Anna Wintour i Meryl Streep, kojoj će ovo ujedno biti i prva poseta Met Gala manifestaciji.

Ostaje samo da sačekamo 4. maj, ne bismo li saznali koje odevne kombinacije će gosti nositi.

Najnovije