Emotivna poruka princa Harryja za svu decu koja su izgubila roditelje tokom pandemije

Princ Harry se prisetio smrti svoje majke i napisao emotivnu poruku u predgovoru knjige za decu i mlade čiji su najmiliji preminuli od COVID-19.

Vojvoda od Sussexa napisao je vrlo dirljive reči u predgovoru knjige Chrisa Connaughtona "Hospital by the Hill." Razmišljao je o sopstvenom iskustvu iz detinjstva kada „nije želeo da veruje“ ili prihvati činjenicu da mu je majka preminula i kako je bol „ostavila ogromnu prazninu“ u njegovom srcu.

Knjiga pod nazivom „Hospital by the Hill“ govori o mladiću koji pokušava da prihvati činjenicu da je njegova majka, koja je bila u prvoj liniji bolničkog fronta tokom pandemije, umrla. To je priča koja govori o svoj deci koja se suočavaju sa tugom i gubitkom tako bliske osobe i zato je vojvoda od Sussexa želeo da ovu knjigu lično podrži.

Harry je još jednom odao počast svojoj majci napisavši nežnu i dirljivu poruku o princezi Diani koju je izgubio kada je imao 12 godina.

„Ako čitate ovu knjigu zato što ste izgubili roditelja ili voljenu osobu i iako bih voleo da vas mogu zagrliti odmah, nadam se da će vam ova priča pružiti utehu da niste sami“, napisao je.

"Kada sam bio dečak, izgubio sam mamu. U tom trenutku nisam želeo da verujem ili prihvatim to i ostavilo je ogromnu prazninu u meni. Znam kako se osećate i želim da vas uverim da će vremenom ova praznina biti ispunjena sa toliko ljubavi i podrške. Svi se sa gubicima nosimo na različite načine, ali kada roditelj ode na nebo, kažu da njihov duh, ljubav i sećanja ne nestaju. Oni ostaju zauvek sa vama i možete ih zadržati. Otkrio sam da je to istina“.

U nastavku je dao nekoliko ohrabrujućih reči: „Možda se osećate usamljeno, osećate se tužno, osećate se besno, možete se osećati loše. Ali, ja vam obećavam, osećaćete se bolje i snažnije kad budete spremni da razgovarate o tome. Nadam se da će vas ova knjiga podsetiti koliko su posebni bili vaši roditelji.“ zaključio je.

Knjiga će biti objavljena u Velikoj Britaniji i biće besplatna za svako dete pogođeno gubitkom voljene osobe tokom pandemije.

foto:harpersbazaar.gr

Pročitajte još

Pročitaj još