Harper's Bazaar Srbija

Novi hotel Nomadic na Kostariki koji će probuditi u vama duh surfera

Biro za arhitekturu, Salagnac Arquitectos, dizajnirao je hotel Nomadic na popularnoj lokaciji za surfere Nosara, Kostarika.

Nomadic se nalazi usred područja plaže Playa Guiones u gradu Nosara, na pet minuta hoda od male, ali popularne surferske plaže.

Autori projekta, arhitekti biroa Salagnac Arquitectos, dizajnirali su prostor kao mesto susreta mladih surfera i istovremeno mesto gde svi mogu naći mir i slobodu. Uska fasada sa tri ulaza okrenuta je prema putu. Glavni ulaz koji vodi do recepcije je podignut na viši nivo, dok se dnevni boravci u kojima gosti borave nalaze na drugom spratu. Rekreativni prostori na otvorenom dizajnirani su tako da omoguće najbolji pogled na susedni rezervat prirode.

Dizajnirajući modernu zgradu jednostavnih geometrijskih oblika, Salagnac Arquitectos je koristio tradicionalne materijale za to područje. Svi uglovi su zaobljeni, dok su kontrastni umetci od drveta integrisani jednostavno i prirodno. Široki otvoreni prostori u kontrastu su sa malim otvorima i drvenim prozorima. Većinu drvenih konstrukcija izrađuju lokalne zanatlije, dok šarene pločice koriste kao akcentne detalje.

elledecor.ru

 

Najnovije